Breaking News

Tone de deșeuri periculoase ridicate de la romii din Mătăsaru

Mai 29, 2020

Astăzi, Comisarii Gărzii de Mediu Dâmboviţa, sprijiniți de forţelor de ordine, polițiști și jandarni, au identificat şi ridicat tone de deşeuri, cu potenţial de poluare a mediului din localitatea Pănești, comuna Mătăsaru.

Acțiunea a fost desfășurată în urma unei sesizări pe care inspectorii de la mediu au primit-o prin care se arata cun în zona respectivă un imens nor de fum negru se degaja în aer.

“Cu sprijinul Poliţiei Găeşti, o echipă a Gărzii de Mediu s-a deplasat în zonă, unde a aflat că mai multe persoane incendiază cauciucuri, dar şi alte deşeuri din plastic şi metal, cu scopul recuperării fierului vechi.

Comisarii Gărzii de Mediu au identificat nu mai puţin de 50 mc de astfel de deşeuri, care urmau a fi topite prin acelaşi procedeu rudimentar şi extrem de nociv pentru calitatea aerului, şi au luat decizia să le ridice pentru a curăţa zona şi pentru a elimina, astfel, riscul de incendiere.

Mulţumim pentru implicare Inspectoratului de Poliție Dâmbovița care a fost prezent pe teren prin comandantul Poliţiei Găeşti, cms.şef Iorga Alexandru, jandarmilor, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi reprezentanţilor Primăriei Mătăsaru și Mogoșani. Totodată, mulţumim persoanelor care ne-au semnalat neregulile de la Păneşti şi îi asigurăm pe dâmboviţeni că vom trata cu maximă seriozitate fiecare sesizare în parte.” transmite Garda de Mediu Dâmbovița.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: