Breaking News

Angajații Consiliului Județean Dâmbovița, din nou sub măsurile de distanțare socială

Iun 23, 2020

Având în vedere faptul că săptămâna trecută, o angajată a Consiliului Județean Dâmbovița a fost confirmată pozitiv pentru COVID 19, instituția a luat toate masurile impuse în astfel de cazuri. Potrivit informațiilor furnizate de către președintele Alexandru Oprea, în toată cladirea au fost desfășurate activițăți de dezinfectare, iar reprezentanții DSP au efectuat ancheta epidemiologică în urma căreia s-au stabilit contacții femeii. Aceștia, două persoane, se află în izolare și nu prezintă, deocamdată, simptome.

Totodată, Oprea a mai precizat și faptul că a dispus, din nou, măsura distanțării sociale printre angajați, în sensul că două treimi dintre ei vin la serviciu, în timp ce restul stau acasă, pentru un program de 12 ore/zi, iar orele la care acestia vin la serviciu sunt decalate.

„În ceea ce priveşte cazul pe care l-am avut înregistrat la nivelul CJD vreau să vă spun că nu sunt motive de panică. Este vorba de o salariată de la Direcţia de Achiziţii Publice, respectiva s-a  afalt în concediu medical, a acuzat simptome, s-a prezentat la medic, unde a fost testată şi confirmată pozitiv. Din fericire este o formă uşoară. Actualmente se află internată la Pucioasa şi îi doresc sănătate. În ceea ce priveşte măsurile întreprinse la nivelul CJD pot să vă spun că am dispus dezinfecţia tuturor spaţiilor din clădirea CJD, am identificat, împreună cu şefii profesionali, contacţii direcţi ai persoanei. Din fericire nu au fost decât doi care se află în izolare şi nu prezintă încă simptome.

De asemenea, am dispus începând cu ziua de ieri revenirea la măsurile de distanţare socială pentru salariaţi în sensul revenirii la acel program în care două treimi din salariaţi sunt prezenţi zilnic la serviciu, o treime fiind liberă, program de 12 h, cu precizarea că inclusiv orele de prezentare la serviciu sunt decalate. Sperăm să nu ne mai confruntăm cu astfel de situaţii la nivelul CJD. Ne aflăm într-o bătălie cu un inamic invizibil, nu ştim de unde apare, pentru că există transmitere comunitară la nivelul judeţului Dâmboviţa, iar categoriile de vârstă sunt de la câţiva ani până la peste 80 de ani. Fac precizarea că sunt persoane afectate din majoritatea localităţilor judeţului, deci nu mai putem vorbi doar de simple focare şi este greu de identificat la ora actuală care sunt sursele de infecţie”, a precizat Alexandru Oprea, președinte Consiliul Județean Dâmbovița.

Administrație, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: