Breaking News

Primăria Târgoviște, exemplu de bună practică în gestionarea resurselor bugetare în perioada stării de urgență

Iun 26, 2020

În urma unui control pe care Curtea de Conturi l-a efectuat în cursul zilelor trecute la primăria Târgoviște, unitatea administrativ teritoriale a fost dată exemplu de bună practică în ceea ce privește cheltuirea resurselor bugetare în perioada în care, pe tot teritoriul țării, a fost instalată starea de urgență provocată de pandemia de COVID 19. “Modul de gestionare a resurselor publice „este în concordanță, sub toate aspectele semnificative, cu scopul, obiectivele și atribuțiile prevăzute în actele normative și respectă, sub toate aspectele, principiile legalității, regularității, eficienței, eficacității și economicității”, se arată în raport.

“Știți de ce sunt atât de sever în a critica ce a făcut și ce face actualul Guvern pe timpul pandemiei? Pentru că mi se pare profund nedrept ca unii să administreze corect bugetele pe care le au, iar alții (Guvernul Orban, în speță) să-și bată joc de toți românii pentru unicul obiectiv de a da uriașe lovituri financiare.

Eu pot avea defecte, ca primar. Dar un lucru nu mi-l poate reproșa NIMENI: că n-aș gestiona cu bună credință treburile administrative pentru care sunt responsabil.

Cel mai recent: Curtea de Conturi a efectuat un control al modului de gestionare a resurselor publice pe perioada stării de urgență la Primăria Târgoviște. Fără a vă plictisi cu detalii din raportul de control, pot să vă spun concluzia: Modul de gestionare a resurselor publice „este în concordanță, sub toate aspectele semnificative, cu scopul, obiectivele și atribuțiile prevăzute în actele normative și respectă, sub toate aspectele, principiile legalității, regularității, eficienței, eficacității și economicității”.

Mai mult, Primăria Târgoviște este EXEMPLU DE BUNĂ PRACTICĂ potrivit auditorilor, ceea ce nu poate decât să ne ofere o satisfacție profesională suplimentară.

Un exemplu elocvent din cuprinsul raportului: „Cu toate că în perioada declanșării pandemiei de coronavirus și instituirii stării de urgență prețul de achiziție al măștilor chirurgicale a înregistrat o creștere exagerată, la nivelul Municipiului Târgoviște acesta s-a situat sub nivelul mediu al pieței”.

Înțelegeți de ce sunt furios pe acest Guvern, când văd zeci de exemple de nenorociri financiare pe care le-a făcut (și le face în continuare) profitând, pur și simplu, de frica/sănătatea/durerile unor oameni vulnerabili?” , precizează primarul Cristian Stan.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: