Breaking News

Sectia de Medicină Nucleară a Spitalului Județean Târgoviște, dotata cu aparatură performantă

Iun 26, 2020

Spitalul Județean de Urgență Târgoviste a fost dotat cu aparatură de ultimă generație pentru secția de Medicină Nucleară.

Astfel un tomograf performant, dar și aparatură de imagistică medicală au intrat în posesia unității medicale dâmbovițene.

WhatsApp Image 2020-06-26 at 15.22.27

Astfel de aparatură este necesară, deoarece, de nenumăratori ori, pacienții trebuiau să efectueze anumite analize în alte unități, pentru că vechiul tomograf , destul de des, avea probleme de funcționare.

“Este un moment important pentru Spitalul de Urgență Târgoviște. Prin fonduri de la Ministerul Sănătății, Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a primit un computer tomograf și două aparate de radiologie. Un aparat de radiologie este deja autorizat și se lucrează cu el de câteva luni, pentru celălalt aparat și pentru Computerul tomograf suntem în procedură de autorizare pentru că trebuie obținută autorizația de la CNCAN. Este un pas înainte în ceea ce privește dotarea spitalului un pas înainte în ceea ce înseamnă un act medical de calitate pentru cetățenii județului Dâmbovița, pentru cetățenii orașului Târgoviște. Mulțumesc firmei furnizoare, mulțumesc conducerii spitalului pentru eforturile pe care le-a făcut pentru ca să avem această dotare. Vreau să îi mulțumesc și doamnei Holban pentru că în perioada în care ministru al sănătății era Sorina Pintea, împreună am făcut aceste solicitări, primele demersuri pentru a obține fonduri.”a declarat, Alexandru Oprea, președintele CJD despre noile dotări.

WhatsApp Image 2020-06-26 at 15.22.27 (1)

Claudiu Dumitrescu, msnagerul Spitalului de Urgență Târgoviște a explicat faptul  că aparatele vor fi conectate direct la computerele medicilor, astfel încât rezultate să poată fi primite în timp real: “În afara aparatului de tomografie computerizată, care este vârful de gamă, și cele două aparate de radiologie sunt digitale, ceea ce reprezintă o noutate pentru județul Dâmbovița. Ele vor fi conectate cu computerele medicilor curanți care recomandă respectivele investigații și care vor putea să vadă radiografiile în timp real, fără inconveniențele sistemului clasic”.

WhatsApp Image 2020-06-26 at 15.22.28

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a participat la evenimentul de astăzi, aceasta precizând: “Un act medical de calitate se desfășoară atunci când ai medici specialiști de calitate. Iar spitalul județean are. Era și cazul ca aparatura performantă să ajungă și la acest spital. Mă bucur că suntem aici împreună la acest moment.”

WhatsApp Image 2020-06-26 at 15.22.28 (1)

WhatsApp Image 2020-06-26 at 15.23.13

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: