Breaking News

Alocațiile de stat pentru copii vor fi majorate doar cu 15% începând cu 1 august

Iul 28, 2020

La începutul lunii ianuarie a acestui an, Klaus Iohannis promulga un proiect de lege, initiat de parlamentari PSD, prin care alocațiile de stat pentru copii vor fi dublate.

Două zile mai târziu, pe 16 ianuarie, Guvernul Orban a emis o Ordonanță de Urgență prin care dorea amânarea punerii în aplicare a acestui proiect până la data de 1 august, motivând faptul că nu există bani la buget și trebuie așteptat până la rectificarea bugetară. Pe 3 februarie Senatul respinge ordonanța, același lucru întâmplându-se și la Camera Deputaților, la începutul lunii iunie. În acest context, Guvernul atacă proiectul la Curtea Constituțională care, în urmă cu mai puțin de două săptămâni dă unde verde dublării alocațiilor.

Astfel, Ministerul Finanțelor ar trebui, pe lângă dublarea sumelor să platească și retroactiv.

Chiar dacă CCR a decis că demersul Guvernului de amânare este neconstituțional, Florin Cîțu, Ministrul de Finanțe, a anuntat faptul că alocațiile pentru copii vor fi majorate cu 15% începând cu data de 1 august. Potrivit acestuia, următoarea mărire se va putea face după data de 1 ianuarie a anului viitor.

”Legea o vom aplica şi vom creşte alocaţiile începând cu 1 august. Procentul de creştere va fi prezentat de premier, este în avizare proiectul de lege şi va fi prezentat în următoarea şedinţă de Guvern. (…) Va fi în jurul a 15%, iar de la 1 ianuarie vom face o altă creştere a alocaţiilor. Nu ne oprim aici”, a precizat Cîţu.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: