Breaking News

Cristian Stan cere demisia conducerii Universității Valahia pe motive de implicare în politică 

Iul 31, 2020

În cadrul unei conferințe de presă ce s-a desfășurat astăzi la sediul Partidului Social Democrat Dâmbovița, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a solicitat demisia  conducerii Universității Valahia. Motivul care stă la baza cererii lui Stan consta în faptul că reprezentanții UVT s-au întâlnit cu liderii PNL Dâmbovița, și anume cu președintele Virgil Guran, cu candidatul pentru șefia CJD, Sorin Ion, dar și cu Aurelian Cotinescu, președinte PNL Târgoviște și candidat la primărie.

 Stan  consideră că această întâlnire a fost una de natură politică.

 “Solicit public conducerii Universității Valahia să ne lămurească cu privire la natura întâlnirii. Sala Oxford nu a fost construită să găzduiască întâlniri politice. Solicit demisia conducerii Universității pentru un fapt de o gravitate fără precedent” a precizat acesta.

La puțin timp după începerea conferinței PSD, Universitatea Valahia a remis un comunicat de presă în care precizează:

“Joi, 30 iulie, Consilierul de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, Virgil Guran, a vizitat Universitatea „Valahia” din Târgoviște. Alături de rectorul universității, Laura Gorghiu, la întâlnire au mai participat președintele Senatului universitar, Constantin Pehoiu și alți reprezentanți ai conducerii universității. Discuțiile au debutat cu o scurtă prezentare a Universității „Valahia” și a activității desfășurate de aceasta în domeniul educației și cercetării. Rectorul Laura Gorghiu a prezentat universitatea în cifre, a trecut în revistă realizările instituției, accentuând că pentru a menține performanțele și parcursul de dezvoltare, pe lângă atragerea de fonduri prin proiecte de investiții, Universitatea „Valahia” are nevoie și de susținere din partea autorităților pentru finalizarea Campusului universitar, un proiect grandios și cea mai amplă investiție lansată după 1989 – un campus construit de la zero. Pe lângă corpurile de clădire dedicate spațiilor de învățământ, universitatea și-a propus construirea celui de-al patrulea cămin studențesc din Campus, dar și construirea unei baze sportive moderne, clădiri adecvate exigențelor educaționale actuale și care răspunde nevoilor viitoare. Acestea se vor realiza prin Compania Națională de Investiții.

În contextul prezentării făcută de către conducerea universității, Virgil Guran și-a exprimat deschiderea și disponibilitatea de a sprijini Universitatea „Valahia” în demersurile necesare, vizând, astfel, îndeplinirea aspirațiilor universității privind creșterea calității învățământului superior târgoviștean.”

1

Un punct de vedere vizavi de acest subiect a avut și Aurelian Cotinescu, care a recunoscut că a participat la discuțiile cu conducerea universității și a negat vreo implicare politică:” Invitația a fost a dânsilor (n.r. conducerea UVT). Am fost acolo pentru a identifica ce probleme au și cum putem noi ca administrație locală să ne implicăm. Nu a fost o întâlnire politică. Nu facem noi destulă politică? Mai facem și acolo? Politica se face la nivelul oamenilor, cartierelor, acolo unde trebuie să mergem să explicăm programul nostru, politică facem aici, în conferințe de presă”.

2

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: