Breaking News

DÂMBOVIȚA: Asistent social condamnat la 4 ani de închisoare și la plata a daune de 50 milioane de lei

Iul 29, 2020

Maria Băleanu, asistent social principal în cadrul Cabinetului de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă Moreni, funcție deținută în momentul săvârșirii infracțiunilor, a fost condamnată la închisoare cu executare și la plata unor daune.

DNA Ploiești a găsit-o vinovată pe femeie pentru fapte de corupție, aceasta eliberând certificate de handicap false. Aceasta va săvârși 4 ani de închisoare și va trebui să plătească peste 50 de milioane de lei către Casa Județeană de Pensii Dâmbovița, instituție pe care a prejudiciat-o în urma documentelor false emise.

Totodată, Curtea de Apel Ploieşti a dispus desfiinţarea unor înscrisuri, fiind vorba despre decizii medicale emise fără respectarea prevederilor legale.Procurorii DNA Ploieşti au trimis-o în judecată pe Maria Băleanu pentru că în perioada 1993-2007, femeia a contribuit la eliberarea unor documente prin falsificarea deciziilor asupra capacităţii de muncă prin efectuarea de menţiuni nereale în conţinutul acestora; prin emiterea unor decizii asupra capacităţii de muncă în absenţa titularului, în vederea examinării de către medicul expert al asigurărilor sociale ori în lipsa documentelor medicale care să susţină diagnosticul stabilit sau prin necomunicarea Casei Judeţene de Pensii Dâmboviţa a listei persoanelor care nu s-au prezentat la termenul de revizuire anual.

“Prin aceste mecanisme, inculpata Băleanu Maria a prejudiciat Casa Judeţeană de Pensii Dâmboviţa cu suma de 50.532.591 lei, reprezentând plata, pe nedrept, către beneficiari, a unor prestaţii sociale cu titlu de pensie de invaliditate”, se arată în comunicat. DNA mai precizează și faptul că vinovata, in perioada 199e-2007 a pretins și primit bani, în total peste 41.000 lei,  pentru eliberarea documentelor false de la 106 persoane.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: