Breaking News

DSP Dâmbovița: Dezavuăm orice campanie de negare a pericolului infectării cu COVID 19

Iul 10, 2020

Având în vedere că în ultimele zile asistăm  la o creştere susţinută a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus în judeţul Dâmboviţa, Direcția de Sănătate Publicâ Dâmbovița atrage atenţia asupra necesităţii respectării cu stricteţe a regulilor de igienă personală şi a  măsurilor de protecţie sanitară:

-purtarea măştii în spaţiile închise; aceasta trebuie să acopere complet gura şi nasul persoanei care o poartă;

-evitarea zonele cu aglomerări umane;

-păstrarea  unei distanţe de cel puţin 1,5 metri faţă de celelalte persoane;

-evitarea contactului direct cu alte persoane;

-igienizarea frecventă a mâinilor.

DSP face apel la persoanele depistate pozitiv şi care refuză internarea, că este imperios necesar să se prezinte la spital pentru o evaluare medicală a stării de sănătate şi pentru instituirea conduitei terapeutice. De asemenea, DSP adresează rugămintea către persoanele intervievate în cadrul anchetelor epidemiologice să ofere informaţii clare şi complete pentru a putea depista toţi contacţii direcţi.

Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița atrage atenţia asupra faptului că  ne confruntăm cu o boală infecţioasă cu transmitere aerogenă, extrem de contagioasă, iar nerespectarea măsurilor de protecţie pune în pericol întreaga comunitate. Există categorii de persoane  vulnerabile, cu un risc crescut de îmbolnavire şi de evoluţie spre forme severe de boală ( pacienţii oncologici, persoanele hemodializate, persoanele cu multiple boli asociate şi cu o imunitate scazută). “Orice minimalizare a efectelor coronavirusului asupra organismului uman poate determina o afectare gravă a stării de sănătate care să conducă spre deces şi de aceea,  dezavuăm orice campanie de negare a pericolului infectării.

Solicităm populaţiei judeţului Dâmboviţa să trateze cu maximă seriozitate această problemă de sănătate publică, pentru a putea limita transmiterea comunitară!” , transmite Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: