Breaking News

Premiile I și III ale concursului național “Viața Bisericii în timp de pandemie”, câștigate de concurenți din Arhiepiscopia Târgoviștei

Iul 10, 2020

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, mai mulți tineri fotografi din Arhiepiscopia Târgoviștei au participat la primul concurs de fotografie, marca BASILICA.RO, cu titlul “Viața Bisericii în timp de pandemie”, ce a fost organizat, în perioada 15-28 iunie a.c., în contextul Anului comemorativ al filantropilor ortodocşi români.
În urma evaluării, juriul a ales trei câștigători, din cei peste 400 de participanți. Premiile I și III au fost acordate unor fotografi din Arhiepiscopia Târgoviștei.
Premiul I a fost obținut de Mihai Alexe, cu imaginea intitulată „Singur pentru semeni”, ce prezintă un preot în rugăciune, în cimitirul Bisericii „Cuvioasa Parascheva” din satul Lucieni, județul Dâmbovița. Mergând să aprindă o lumânare la mormântul tatălui său, Mihai Alexe a fost impresionat de preotul paroh Marian Paraschiv, care se ruga lângă o cruce veche din piatră.

WhatsApp Image 2020-07-10 at 10.01.38

„Deseori părintele se roagă la această cruce, aici fiind Altarul fostei biserici, atestată încă din anul 1650. Așezată în calea domnitorului Vlad Țepeș, între Curtea Domnească din Târgoviște și Dealul Țepei, unde acesta își pedepsea dușmanii, a rămas peste veacuri loc de rugăciune pentru credincioșii parohiei noastre”, a mărturisit autorul fotografiei. Mihai Alexe a câștigat o imprimantă Canon Selphy CP-1300, un album de fotografie și suma de 1000 de lei.
Premiul al III-lea a fost câștigat de Georgiana-Mădălina Cimpoeru, cu o fotografie surprinsă la botezul unui copil, în județul Dâmbovița.

WhatsApp Image 2020-07-10 at 10.02.17

 „Vremuri noi, aceeași credință”, și-a descris autoarea imaginea intitulată „Baptism”. Ea a câștigat un HDD Extern ADATA HD710, 2TB, un album de fotografie și suma de 500 de lei.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: