Breaking News

TÂRGOVIȘTE: Cartierele Romlux și Prepeleac, în atenția autorităților după zeci de ani de uitare

Iul 08, 2020

După ce zeci de ani au fost lipsite de investiții substanțiale și au fost considerate zone marginalizate, acum, cartierele Prepeleac și Romplux au intrat sub lupa autorităților publice locale. Astfel, primăria Târgoviște a demarat mai multe proiecte, concomitent, care au în vedere schimbarea radicală a celor două zone.

La începutul acestei săptămâni, au debutat, lucrările de execuție aferente proiectului “Reabilitare și modernizare drumuri de interes local -Lot 4- , care reprezintă prima investiție majoră din istoria cartierului Romlux. Aici se vor asfalta și moderniza  străzile Liliacului, Ciocarliei, Zorilor și Ialomiței, un total de 2 kilometri.  În prealabil, în cadrul aceleiași investiții, va fi realizată extinderea rețelei de apă și de canalizare. Durata maximă de execuție este de 6 luni.
În ceea ce privește cartierul Prepeleac, au debutat și lucrările de reabilitare a străzii Cronicarilor, după ce,  a fost implementat un proiect de extindere a rețelelor de gaze naturale.
Tot în această parte a orașului, în cel mult două săptămâni vor debuta lucrările de extindere a rețelelor de gaze pe străzile Fluierași, Cocorilor, Oltului, Fructelor și Ion Neculce, urmând că apoi să fie vizate și de lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere, pe fonduri europene.
Totodată, vor fi asfaltate și străzile  Calafat, Luceafărului și Porumbeilor.
Investițiile pe care primăria Târgoviște le face în aceste zone sunt multiple. Amintim faptul că proiectul pe fonduri europene în valoare de 7.000.000 de euro, destinat zonelor defavorizate și accesat prin Grupul de Acțiune Locală „Targovistea Egalității de Șanse” în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 5: „Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității”, va avea în vedere:

- reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafărului – zona Prepeleac;
- construirea unui bloc de locuințe sociale – zona Laminorului;
- construirea unei creșe și a unei grădinițe pe stradă I.E Florescu;
- modernizarea și extinderea creșei de pe stradă George Cair;
- construirea unui centru social pentru persoane vârstnice pe stradă Petru Cercel (imobil care avea inițial destinația de grădiniță);
- dotări pentru pentru unitățile de învățământ;
- dotări pentru centre sociale de tip rezidențial și de zi pentru copii și adulți;
- dezvoltarea de centre multifuncționale;
- crearea și modernizarea de locuri de joacă pentru copii;
- crearea și modernizarea de spații verzi;
- program de educare în vederea păstrării curățeniei;
- servicii de informare și consiliere profesională, servicii de mediere, programe de formare profesională, programe de ucenicie;
- acordarea unor ajutoare de minimis;
- asigurarea de servicii tip ,,Scoală după școală” și “A două Șansă”;
- furnizarea de servicii medicale;
- campanii de combatere a discriminării la nivelul școlilor, instituțiilor publice și la locul de muncă;

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: