Breaking News

Ministrul Vela oferă sprijin pentru ca Centrul ISU Dărmănești să fie funcțional

Aug 07, 2020

Zilele trecute, edilul comunei Dărmănești, Valentin Mihalache, a fost prezent la sediul Ministerului Afacerilor de Interne pentru o întâlnire cu ministrul Marcel Vela. Scopul acestei vizite l-a reprezentat proiectul pe care administrația locală dâmbovițeană îl are, acela al înființării în localitate a unui Centru de intervenție rapidă ISU. Clădirea a fost deja construită și cuprinde trei garaje tip, două dormitoare, baie, bucătărie, două depozite, mobilă și utilități. Fondurile folosite pentru această fază a proiectului au fost alocate de la bugetul local și s-au ridicat la suma de 470.000 lei. Dotările cu autoutilitare și personal vor intra în grija ministerului.

Investiția de la Dărmănești este conformă, respectă toate normele în vigoare, fiind realizată după modelul autorizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița. Aici își vor desfășura activitatea 24 de persoane, dintre care 12 paramedici și 12 pompieri.
”Am luat decizia de a merge, personal, la domnul ministru Vela întrucât de mai bine de un an aștept sprijin din partea autorităților județene pentru ca acest Centru să devină funcțional. Mi-au promis sprijin, însă nu l-am primit.
Din întâlnirea de lucru pe care am avut-o cu domnul ministru Marcel Vela ne dorim ca acest centru să fie dat în folosință cât mai repede. Acest proiect este unul foarte important, atât pentru noi, cât și pentru întreg județul, deoarece acestă stație va putea scurta timpul de răspuns la intervenții, la acțiunile salvatorilor. Este foarte important de precizat că Centrul ISU de la Dărmănești va putea acorda ajutor și răspunde la solicitări venite atât din partea localităților I.L Caragiale și Vlădeni din județul Dâmbovița, cât și celor din județul Prahova, respectiv comunelor Ariceștii Rahtivani și Filipeștii de Târg.
Acest Centru înseamnă timp de răspuns rapid pe tot ceea ce reprezintă intervenții ISU, incendii, accidente rutiere și tot ceea ce înseamnă intervenții în caz de urgență. Pe lângă toate acestea, un lucru extrem de important ar fi acela că vor fi create aici 24 de locuri de muncă.
Acest proiect ar fi putut fi de multă vreme realizat, însă, pe plan județean, din nefericire, nu am primit niciun ajutor. Lucrurile au stagnat prea mult timp, discuțiile purtate au rămas la stadiul de promisiuni, ceea ce m-a determinat să iau decizia de a cere ajutorul Ministrului Afacerilor de Interne pentru a rezolva cât mai repede această problemă. Consider că dacă într-adevăr s-ar fi dorit asta la nivelul județului, până acum Centrul ar fi putut fi dat în folosință.
Încă un lucru as mai vrea să subliniez, acela că, pentru noi ca administrație locală a comunei Dărmănești și implicit pentru locuitori, este foarte importantă această guvernare, pentru că din toamna anului trecut , de când s-a schimbat guvernarea, lucrurile s-au schimbat. Și s-au schimbat în bine pentru Dărmănești, atât pe partea de investiții, cât și pe partea de colaborare cu instituțiile statului. Cel mai bun exemplu fiind această întâlnire cu domnul ministru Vela.”

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: