Breaking News

Valentin Șuțoiu, candidat PNL la primăria Bucșani :„Primarul trebuie să răspundă, zi de zi, nevoilor comunității pe care o reprezintă”

Aug 12, 2020

„Administrația publică trebuie să răspundă nevoilor cetățenilor” este deviza în care Valentin Șuțoiu, candidatul Partidului Național Liberal pentru primăria comunei Bucșani, crede.
Șuțoiu dorește deschiderea unui capitol nou pentru locuitorii din Bucșani, cu obiective clare, concrete, pertinente, cu investiții care să dezvolte și să ajute comunitatea, punând în același timp un accent deosebit pe ceea ce înseamnă creșterea încrederii cetățenilor în actul administrativ.
„Pentru ca oamenii să aibă încredere în noi trebuie să le demonstram, prin fapte, prin proiecte că le suntem alături, pentru că administrația locală, primarul, trebuie să fie zi de zi în slujba cetățeanului, să fie receptiv la toate nevoile, la toate problemele lui.“
Liberalul vine în fața alegătorilor cu un program electoral care atinge toate zonele, toate nemulțumirile cetățenilor.
”La Bucșani există numeroase lipsuri, în condițiile în care posibilități financiare există, și aici mă refer și la fonduri din bugetul local, dar și la posibilitate accesării de bani externi, de la Uniunea Europeană. Un prim proiect pe care doresc să îl demarez la nivelul comunei se referă la introducerea rețelei de canalizare pentru care vom folosi bani de la Uniunea Europeană. Dacă tot am adus în discuție acest capitol precizez și faptul că voi extinde rețeaua de apă și voi face toate demersurile necesare pentru ca stația de alimentare cu apă să fie preluată de către administrația locală, ceea ce înseamnă și micșorarea prețului metrului cub de apă. Nu voi mai permite ca cetățenii să plătească la suprapreț o apă care atunci când curge la robinet, rar, pentru că este distribuită de Compania de Apă cu program dimineața în intervalul orar 5:00 – 9:00 și seara între orele 18:00 – 21:00, nu poate fi consumată în scop potabil. Avem un exemplu de bună practică în acest sens, în județ, la Voinești, deci se poate! De asemenea, voi depune un proiect și pentru introducerea rețelei de gaze naturale. Pentru ca o comună să se alinieze la standarde europene trebuie să beneficieze, în primul rând, de utilități, trebuie ca toate satele comunei Bucșani, ca toți locuitorii să aibă acces la ele.
Un alt proiect foarte important este cel al asfaltării drumului care duce către Zimbrăria Bucșani pentru că astfel numărul de turiști ar crește cu siguranță. Este păcat că acest loc nu este promovat așa cum merită, iar un prim pas ar fi acesta al oferirii unui acces facil către obiectivul turistic din zona noastră. De precizat ar mai fi și proiectul de asfaltare al drumului din zona fostei sere din satul Racovița.
Nu am uitat nici de copii pentru care doresc construirea mai multor spații de recreere și locuri de joacă, dar și îmbunătățirea transportului școlar pentru elevi.
Un proiect la fel de important se adresează bătrânilor, și anume, cei care sunt singuri și nu au posibilități, să fie ajutați de administrația publică locală prin suportarea integrală sau parțială a costurilor pentru internarea lor în Centrul de Asistență Medico Socială. Tot în acestă zonă doresc extinderea centrului prin construirea unui corp nou de clădire ceea ce însemnă, în mod automat, și crearea de noi locuri de muncă.
Centrul comunei trebuie modenizat, este o zonă frumoasă mai ales zona parcului Dalles care trebuie pusă în valoare pentru că este un loc perfect pentru organizarea de evenimente publice sau private.
Voi face o prioritate din găsirea unor soluții care să rezolve, să stopeze problema inundațiilor cu care se confruntă locuitorii satului Hăbeni și voi achiziționa utilaje care să mă ajute la curățarea și întreținerea canalului Căcioasa. Aș mai adăuga și modernizarea lăcașurilor de cult prin construirea de capele mortuare și de grupuri sanitare, dar și construirea unui cabinet medical în satul Racovița.
Nevoile unei comunități sunt multe, însă împreună cu cetățenii putem deschide, repet, un capitol nou, cu toții merităm acest lucru. Am toată determinarea pentru a pune în plan toate proiectele și sunt încrezător în mine și în echipa Partidului Național Liberal că vom reuși.”, precizează liberalul.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: