Breaking News

Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița, despre demersurile pentru deblocarea a trei mari proiecte din județ

Aug 12, 2020

Prezent astăzi la Târgoviște, Virgil Guran, președintele Partidului Național Liberal Dâmbovița și consilier în cancelaria primului ministru, a făcut o prezentare a stadiului în care se află două dintre marile proiecte pe infrastructură rutieră din județ, și anume :modernizarea și lărgirea la patru benzi pe DN71 și drumul expres Ploiești-centura ocolitoare a orașului Găești.
„Când am venit în Dâmbovița, drumurile naționale care erau în proiect de vreo 12 ani erau la pământ referitor la stadiul autorizărilor. Cu alte cuvinte, nu se făcea nimic, se bătea pasul pe loc. Eu am atras atenția celor de la CNAIR, chiar dacă unii sunt numiți de când am venit noi, le voi cere demisia foarte clar și oficial dacă nu se țin de ceea ce au discutat cu mine. În acest moment, DN 7, s-a amânat licitația pentru proiectare și execuție care trebuia să fie pe 29 iulie până pe 14 august. Sper să fie în regulă și să se țină de această dată licitația, dar nu-i slăbesc până nu se rezolvă. Încercăm să schimbăm prin ordonanță și anumite legi care împietează desfășurarea licitațiilor și începerea lucrărilor. Pentru DN 71 sper să se adjudece proiectarea și execuția pentru 4 benzi Bâldana-Târgoviște și modernizare până la Sinaia și sper să fie adjudecat până în luna noiembrie. Lucrurile acestea se pot întâmpla, dacă nu încep iar contestațiile care nu fac altceva decât să mai prelungească vreo 3 luni adjudecarea. Referitor la DN 72, adică drumul expres Ploiești-centura Găești, a avut loc licitația, au rămas două firme, s-a adjudecat, au 12 zile posibilitatea să mai facă contestații. Dacă nu se fac contestații, pe 25 august se va semna contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectare.
De asemenea, Guran a făcut precizări și în ceea ce privește proiectul de apă și canal din Dâmbovița, din punctul său de vedere, în momentul de față acesta fiind un proiect ratat. Guran a mai spus că a făcut toate diligențele, a avut discuții pentru a primi inclusiv sprijin de la Bruxelles pentru o derogare.
Proiectul apă canal, care în momentul de față, prin priceperea celor care conduc, și mă refer aici la acționarul principal Primăria Târgoviște, au ratat acest proiect. Până la 1 septembrie, trebuia finalizat și semnat. Este vorba despre peste 340 de milioane de euro, deocamdată, au luat bani doar consultanții, și acolo va trebui văzut ce firme sunt acestea, dacă și-au făcut sau nu treaba. Deci, vă anunț că proiectul este ratat la acest moment. Am mers la ministrul Fondurilor Europene, la europarlamentarii nostri care au relații foarte bune la Bruxelles și sunt convins că obținem o derogare. Am intervenit pe care oficială, prin prisma funcției pe care o am, prin premier și vom obține o prelungire cu monitorizarea noastră pentru a rezolva acest proiect”, a adăugat Virgil Guran.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: