Breaking News

„Casa Eficientă Energetic”, programul prin care poți primi 15.000 euro

Sep 16, 2020

Începând din 15 septembrie a.c.,

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor prin Administrația Fondului de Mediu, a lansat “Casa Eficientă Energetic”, un program se decontează 60% din costul lucrărilor pentru eficientizarea termică a unei locuințe. Cei care vor să se înscrie au la dispoziţie 15 zile pentru a depune dosarul investiţiei în sistem online.

Programul are un buget total de 430 milioane de lei, iar pentru a fi eligibil în accesarea fondurilor eficienţa energetică din locuinţa respectivă trebuie să crească cu cel puţin o clasă energetică după implementare. După ce dosarul primește aprobarea, lucrările pot începe şi se pot derula într-o perioadă de maximum 18 luni.
“Cele mai multe case nu sunt bine izolate. De aceea, pierderile de energie ajung până la 30%, prin pereţii exteriori, 25% prin geamuri sau acoperiş. Se ştie că astăzi, sectorul clădirilor este unul dintre cei mai mari consumatori de energie şi cea mai mare sursă de gaze cu efect de seră. Programul nostru are o mare componentă de mediu, dar şi una economică şi socială: o astfel de investiţie duce la reducerea la jumătate a facturilor de energie şi, implicit, la scăderea consumului naţional de energie”, a declarat ministrul Costel Alexe.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: