Breaking News

Peste 800.000 de elevi nu au acces la internet

Sep 21, 2020

Potrivit news.ro, peste 800.000 de elevi nu au acces la internet, iar Ministerul Educaţiei Naționle le cere şcolilor să se conecteze la platformele digitale de învăţare.

Consiliul Naţional al Elevilor trage semnale de alarmă în acest sens, precizând faptul că spun că în primul rând trebuie achiziţionate device-uri conectate la internet, distribuirea acestora şi ulterior, conectarea şcolilor la platformele educaţionale.
„Pe data de 19 septembrie, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis, către inspectoratele şcolare judeţene, o adresă prin care solicită ca toate unităţile de învăţământ să fie conectate la platformele digitale de învăţare, puse la dispoziţie de către Google şi Microsoft, pentru a facilita învăţarea în mediul online a elevilor. Consiliul Naţional al Elevilor atrage atenţia asupra faptului că această măsură este insuficientă, întrucât asigurarea conectării unităţilor de învăţământ preuniversitar la platforme educaţionale nu garantează accesul elevilor la educaţie de calitate, deoarece la momentul de faţă peste 800 de mii de elevi nu au acces la un dispozitiv conectat la internet”, transmite Consiliul Elevilor.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: