Breaking News

Târgoviștea răsună a romanță! Festivalul “Crizantema de Aur” a debutat cu concursul de Creație

Oct 24, 2020

Începând de seara trecută, Cetatea Târgoviștei s-a transformat în Cetatea Romanței.

Deși organizat în condiții de pandemie, Festivalul Național “Crizantema de Aur” a debutat cu concursul de Creație, unde, numeroși compozitori au intrat în concurs cu creații deosebite, pe care iubitorii genului le-au putut asculta  difuzate de televiziunea Etno Tv.

Și-au dat concursul  Adrian Burhală (Târgovişte), Marcel Iorga (Vaslui), Maricel Maxim (Iaşi), Sabin Păutza (Iaşi), Marian Stîrcea (Chişinău), Petre Vârlan (Braşov), Ana Ghibea (Târgovişte), Andrasi Bela (Lupeni), Horia Făgărăşanu (Timişoara), Constantin Bardan (Iaşi), Pavel Păuşan (Treznea, Sălaj), Marcel Morărescu (Târgovişte), Ionel Croitoru (Bucureşti), Viorel Covaci (Bucureşti).

Prima seară a celui mai longeviv festival de romanțe a fost marcată și de un excepțional recital al Alinei Mavrodin Vasiliu, dedicat împlinirii a 100 de ani de la nașterea compozitorului Henry Mălineanu, dar și împlinirii a 170 de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu.

Decorul, gândit și realizat de scenograful Bogdan Dobre și regizorul Mihai Constantin Ranin – managerul teatrului târgoviștean, a transpus telespectatorii în Târgoviștea de altădată.

În această seară, începând cu orele 18:00, la Etno TV, vor urca pe scenă, în ordinea tragerii la sorţi, finaliştii celor 7 preselecţii regionale desfăşurate online în acest an, în cadrul Concursului de Interpretare. Seara va fi încheiată de microrecitaluri susținute de Samuel Barani – Trofeul „Crizantema de aur” 2019 şi Ana Maria Donose – Premiul I 2019, dar și cu un recital recitalul susţinut de Ştefan Cigu –violonist- care va fi omagiat în acest an pe scena din Cetatea Romanţei Târgovişte, cu prilejul împlinirii frumoasei vârste de 70 de ani și a unei vieți dedicate romanței și muzicii românești.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: