Breaking News

COS Târgoviște își va relua activitatea! Angajații își vor păstea locurile de muncă! 

Noi 27, 2020

Angajații Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviste au primit asigurari că societatea îsi va continua activitatea iar angajații își vor păstra locurile de muncă. Anunțul l-au facut astăzi, atât premierul Ludovic Orban cât si ministrul Economiei Virgil Popescu  prezenți la Târgoviște. Cei doi au precizat faptul că, prin modificarea Ordonanței 60, activele funcționale ale COST vor fi preluate de o noua societate înființată de minister.

“De mai bine de jumătate de an se muncește la preluarea activelor COS Târgoviște, între timp au fost modificate unele scte legislative care sunt necesare preluării, o parte din activitatea administrativă deja a fost efectuată. Așteptam să ne spună când vebim la muncă și cd se întâmplă cu salariații după 6 decembrie. Asta este principala întrebare, dar și când ne vom relua activitatea. Suntem încrezători, este o minune faptul că statul intervine și că nu sunt nepăsători și nu lasă active funcționale să fie duse la fier vechi. Este intra-adevăr un proces complicat, dar asta nu înseamnă cu nu se poate face, inclusiv inventarele au fost făcute, au fost identificate valorile activelor funcționale, a fost calculată vsloarea de conversie în contul creanței. Așteptăm semnarea documentelor, preluarea de către Ministerul Economiei prin forma înființată de minister și aducerea oamenilor la muncă în cel nai scurt timp.

La momentul intrării în 75% de anul trecum erau 1200 de angajați, între timp unora li s a terninat contractul, acum mai sunt în jur de 1000, 1005,1006.”- a precizat Nicolae Dragodănescu, lider Sindicatul Valahia.

 WhatsApp Image 2020-11-27 at 17.35.04

“Cunosc situația de la COS Târgoviște. Am fost abordat de liderii de sindicat care au și participat la o discuție cu mine. În discuția pe care am purtat-o deja am făcut câțiva pași. Am modificat Ordonanța 60 astfel încât  să creăm posibilitatea  legală de a putea prelua activele în contul datoriilor către bugetul de stat pentru ca aceste active viabile să poată să facă parte dintr-o posibilă nouă companie care să producă pe baza acestor active. Sigur că urmează discuțiile cu lichidatorul, cu administratorul, în special,  pentru a realiza toate operațiunile legale care sunt necesare cu scopul declarat pe care-l avem  și anume acela de a menține producția  pentru activele viabile de laCOS Târgoviște.” a declarat Ludovic Orban.

WhatsApp Image 2020-11-27 at 17.36.05

“Am venit astăzi aici să dăm un semnal foarte clar.  Nu lăsăm industria românească să fie tăiată. Nu lăsăm industria Românească viabilă, care poate funcționa,  să fie tăiată la fier vechi  că așa vor unii. Vă demonstrăm că ceea ce spunem și facem. Ideea cu Ordonanța 60, Ordonanță care a fost dată  și aprobată în parlament când eu eram și sunt încă parlamentar în Comisia de Industrii și știu ce înseamnă să discuți pe o ordonanță era pentru sistemul energetic național. În discuțiile cu dumneavoastră, cu sindicatele cu lichidatorul judiciar mi-a venit această idee – De ce să nu folosim scheletul Ordonanței 60 pentru sistemul energetic – dacă putem să o folosim în sistemul  energetic, s-o folosim și pentru idustrie. Pentur că sunt convins că nu numai aici la dumneavoastră la COS Târgovițte  poate fi aplicată și sunt convins că oriunde, unde identificăm active funcționale industriale viabile, că dspre asta este vorba,  le putem readuce în circuitul economic. Nu are niciun rost ca pur si simplu să tăiem la fiare vechi și să recuperăm niște datorii la bugetul de stat  cât timp se poate recupera din ele. Și tocmai de aceea Ordonanța 60 , care a fost publicată asteară in Mof … Deci de aceea va spun că ne ținem de cuvânt … va fi aplicată la COS Târgoviște , activul funcțional industrial ca un tot va fi preluat în contul datoriilor pe care le are la ANAF . Aștept, în cursul săptămânii viitoare, ziua de 2 decembrie, – colega mea secretar de stat Nicolescu, împreună cu cei de la Politic Industriale se vor întâlni cu lichidatorii judiciari , cu administratorul special . La târgoviște s-au făcut pași deja în avans. Scheletul Ordonanței 60 fiind pus în dezbatere publică

Practic suntem foarte avansați. În foarte scurt timp planul de reorganizare va fi pus în aplicare în așa fel încât activul functional sa poata fi preluat.

Se va înființa o nouă companie curată, fără nicio datorie.

În definiția activului Funcțional Industrial   intra inclusiv transfer de afaceri ceea ce înseamnă și dumneavostră, salariați. Veți fi salariați ai acestui nou Activ Funcțional  , în această nouă companie deținută de Ministerul Economiei.Cred că putem să producem în țară materialele de care avem nevoie.”, a adăugat ministrul Economiei.

WhatsApp Image 2020-11-27 at 17.37.03

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: