Breaking News

Primar Cristian Stan: “Propaganda de până în 1989 ar fi invidioasă pe un asemenea mod de prezentare a minciunii într-un Program de guvernare aprobat de Parlamentul României”

Ian 14, 2021

Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, critică programul de guvernare actual, considerând faptul că reprezentanții coaliției PNL-USR PLUS-UDMR nu fac altceva decât să manipuleze, să prezinte obiective care nu au pic de susținere, nu au studii de fezabilitate, iar mai mult de jumătate dintre administrațiile locale din țară nu au primit de la Guvern niciun ban.

Stan face referire la o adresă primită prin intermediul Prefecturii Dâmbovița prin care trebuie să transmită obiectivele și proiectele viitoare raportate la Programul de Guvernare.

„Am primit de la Instituția Prefectului o adresă prin care trebuie să transmitem principalele acțiuni și obiective, raportat la Programul de guvernare. Nu știu dacă ați avut curiozitatea să citiți actualul Programul de guvernare… Nici eu nu mă uitasem pe el până nu am primit această solicitare din partea Instituției Prefectului. Vreau să vă spun câteva date din acest Program de guvernare, date care dacă ar fi reale, m-ar bucura extraordinar de mult.

În Programul de guvernare aprobat prin Hotărârea Parlamentului Nr. 31/2020 avem așa, deci fac până în 2024:

-         7000 de kilometri de drumuri județene

-         20.000 de kilometri de drumuri locale

-         2500 de creșe, grădinițe și școli

-         40 de campusuri școlare

-         30 de cămine studențești

-         8 centre universitare

-         40 de tabere școlare

-         40 de Centre de excelență

-         1450 de centre medicale în mediul rural

-         25 de spitale județene reabilitate

-         110 spitale municipale și orășenești de reabilitat

-         10 spitale construite de la zero

-         5 săli polivalente cu până la 16.000 de locuri

-         8 bazine olimpice

-         12 complexuri sportive

-         250 de săli de sport

-         45 de bazine de înot

-         400 de baze sportive

-         10 centre sportive de performanță…

Acestea sunt numai câteva din reperele Programului de guvernare și m-am uitat doar la Ministerul Dezvoltării Publice și Administrației. Este numai o mică parte din ceea ce și-a propus actualul guvern în nici 3 ani, în contextul în care nu avem nici măcar studii de fezabilitate la 90% dintre aceste investiții, fără a mai vorbi de execuție. D-asta am spus că și propaganda de până în 1989 ar fi invidioasă pe un asemenea mod de prezentare a minciunii într-un Program de guvernare aprobat de Parlamentul României. Mi-ar fi rușine să aprob așa ceva. E bătaie de joc la adresa comunităților locale. Este incredibilă manipularea ridicată la rang de lege. Nu se poate ca tu să nu dai către comunitățile locale, municipii reședință de județ, către mai bine de jumătate dintre municipiile reședință de județ din țară, niciun ban un an și ceva și să spui că realizezi aceste investiții, mii de școli, sute de spitale… Este incredibil!

În contextul acesta avem și noi foarte multe investiții pe care o să le transmitem în vederea finanțării, multe în faza de licitație, și așteptăm acele programe de natură să modernizeze în mai puțin de 3 ani ce nu s-a întâmplat nu în ultimii 30 de ani, ci într-o perioadă foarte lungă de timp, în România. Cam aici suntem în acest moment…”, a declarat astăzi primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: