Breaking News

TÂRGOVIȘTE: Care sunt motivele pentru care sindicaliștii au protestat? 

Ian 14, 2021

TÂRGOVIȘTE: Care sunt motivele pentru care sindicaliștii au protestat?

1

Astăzi, timp de două ore, sindicaliștii afiliați CNS Cartel Alfa au protestat în fața Prefecturii Dâmbovița. Principala lor nemulțumire o reprezintă măsurike de austeritate luate de Guvern, dar nu numai. Reprezentanții salariațiilor din sănătate, asistență socială, poliție și Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște mai sunt nemulțumiți și de:

Măsurile insuficiente de protecție sanitară pentru personalul din sănătate și asistență socială care are grad ridicat de expunere la virusul Covid19;întârzierea nejustificată a finalizării  procesului de preluare de către stat a COS Târgoviște, în contul creanțelor bugetare; creșterea insuficientă a salariului minim care păstrează în zona de sărăcie cca 1,5 milioane de salariați; înghețare drepturilor salariale stabilite prin lege în sectorul bugetar;

2

Înghețarea creșterii pensiilor în cuantumul stabilit de lege și lipsa justiției sociale în sistemul de pensii; înghețarea creșterii ISR de la 600 lei la 780 lei (indicatorului social de referință trebuia să crească de la 01 ianuarie 2021 cu 180 de lei, urmând să ajungă la 1200 lei în anul 2023), rămas neactualizat de 12 ani;

revizuirea politicii fiscale care taxează excesiv munca pentru lucrători; lipsa respectului față de legislația în vigoare a guvernului și a autorităților publice locale și centrale (nu s-au acordat beneficiile fiscale de 2500 lei, ce trebuiau acordate personalului expus pe timpul stării de urgență, instituite prin OUG 43/2020.

„Ne aflăm în Piață în primul rând din inițiativa colegilor din Solidaritatea sanitară, care au avut inițiativa avizării acestei acțiuni. Avem probleme în sănătate, în asistența socială, în industrie, în poliție, suntem aici să vorbim despre problemele noastre, suntem aici să cerem ajutor autorităților, suntem aici în fața instituțiilor statului, în fața Prefecturii, o instituție emblematică a statului.

3

Voiam să avem o adunare publică civilizată, în care să cerem ajutor, în care să vorbim liber despre problemele noastre și în urma căreia sperăm să avem și o rezolvare. M-am săturat și ne-am săturat de atâta răutate, de atâta dihonie și discordie între nația asta, că aproape toate adunările publice încep cu „Huă! Cu jos hoții!”. Nu. Noi vrem ca această adunare publică să fie un îndemn la a găsi soluțiile la problemele cu care ne confruntăm. Avem probleme peste tot, avem probleme foarte mari.” a adăugat Nicolar Dragodănescu, președinte Sindicat Valahia.

4

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: