Breaking News

(VIDEO) Patru turiști bucureșteni, rătăciți în zona montană dâmbovițeană 

Ian 11, 2021

Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmbovița aflată la Baza de salvare montană Peștera a fost alertată în data de 10 ianuarie 2021 în jurul orei 19:00, să intervină în sprijinul a patru turiști din București.
Date fiind condițiile meteo nefavorabile (ninsoare, vânt), stratului nou de zăpadă depus  și vizibilității scăzute, odată cu lăsarea întunericului aceștia s-au abătut de la traseul marcat (fiind greu de reperat în pădure), necesitând intervenția promptă a salvatorilor.
Echipa de prim raspuns, formată din doi salvatori montani, a pornit către zona specificată de turiști (muntele Tătaru), alegănd cel mai rapid traseu. Din cauza intemperiilor și a stratului  de zăpadă depus, cu risc crescut de avalanșă, aceștia au fost nevoiti să aleagă un traseu alternativ pentru a ajunge în condiții de siguranță la cei aflați în dificultate.
O a doua echipă, formată din alți doi salvatori montani, a fost mobilizată pentru a veni în sprijinul colegilor, iar turiștii au fost reperați în jurul orei 00:30. Acțiunea de salvare s-a încheiat la 02:45 când cei patru, împreună cu salvatomontiștii, au ajuns la cabana Bolboci unde aveau parcate autoturismele.
Turiștii nu aveau afecțiuni medicale, erau extenuați și puțin speriați. Pe întreg parcursul operațiunii de căutare/salvare, echipa de salvatori a menținut permanent legătura cu ei.

“Îi rugăm pe turiştii ce doresc să ajungă în zona montană a județului Dâmbovița, să se informeze la punctele Salvamont sau telefonic despre starea traseelor și condițiile meteo.
Solicitați cu încredere sprijinul Echipei Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița
PERICOL DE AVALANSA RIDICAT
In zona montana a judetului Dambovita pentru urmatoarele zile.
Telefoane utile:
Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685
Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668 (Salvamont)

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: