Breaking News

Vor continua sau nu ALDE și ProRomânia procesul fuziunii?!

Ian 21, 2021

Anul trecut, înainte de alegerile parlamentare, ALDE și ProRomânia anunțau, cu mare tam-tam, fuziunea dintre ele, în contextul în care un astfel de proces le-ar fi adus un plus în câștigarea mai multor procente electorale. Însă, cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, nicio formațiune politică nu a reușit să treacă pragul electoral astfel încât să fie reprezentată în Parlamentul României.

Pentru că au eșuat lamentabil, reprezentanții ALDE și cei ai ProRomânia se vor întâlni în cursul zilei de astăzi pentru a discuta dacă vor mai continua sau nu procesul fuziunii.

Unul dintre cei mai vocali contestatari ai acestei acestei „uniri politice„ a fost Ionel Petre, fostul președinte ALDE Dâmbovița, acesta fiind și singurul care a atacat-o în instanță.

„România are prioritate! Alegerile generale au fost pierdute, dovadă că fuziunea prin absorbție nu a fost bine primită de către români. Personal, am tras semnalul de alarmă încă de la început, pentru că oamenii nu văd cu ochi buni unirea unor extreme politice, reprezentate de adevărații liberali și renegații socialiști. E clar că nu a fost decât un compromis de ultima oră, deloc de bun augur.

Acum membrii ALDE, dar și cei din PRO România își manifestă dorința de a merge pe drumuri separate.  Este bine cunoscut faptul că am depus întâmpinare în procesul de fuziune dintre cele două partide, însă am convingerea că fuziunea poate fi denunțată și de comun acord. Politica la fel și legile sunt făcute de oameni pentru oameni! În concluzie, solicit public conducerii celor două partide separarea politică prin strângere de mână. Am încredere că se înțelege faptul că altfel nu se poate!”, spune Ionel Petre.

Img-1602653943101

La rândul său, Adrian Țuțuianu, președintele ProRomânia Dâmbovița, responsabilul formațiunii politice pe ceea ce privește Grupul de Analiză al fuziunii cu ALDE, precizează faptul că în interiorul partidului pe care îl reprezintă există voci care sunt de părere că fuziunea nu trebuie să continue.

„Avem un Grup de analiză privind situația fuziunii cu ALDE pe care îl conduc eu. Joi va avea loc discuția cu ALDE și vedem dacă continuăm sau dacă ne despărțim amiabil. Mă voi întâlni cu domnul Tăriceanu, cu domnul Chițoiu…

Suntem în următoarea situație: pe rolul instanței nu s-a pus dosarul nostru de fuziune, nu a primit termen, avem două opoziții la fuziune, una a lui Petre Ionel, de la Dâmbovița. În al treilea rând, am înțeles că discuțiile în interiorul ALDE sunt de a nu continua acest proiect. Ne întâlnim joi, dacă ne spun că asta e decizia dumnealor o să ne strângem mâinile, ne vom mulțumi pentru colaborare și ne vedem de drumul nostru mai departe. Și în Pro România există opinii în sensul că acest proiect nu trebuie continuat pentru că nu ne-a adus nimic, ba unii dintre colegi reclamă faptul că ar fi una din cauzele principale pentru care noi nu ne-am realizat obiectivul de a fi partid politic parlamentar”, precizează Țuțuianu.

 

Politică

Despre autor

Informatie in curs de actualizare