Breaking News

14 angajați ai Prefecturii Dâmbovița rămân fără sporul COVID19

Feb 09, 2021

La începutul lunii august a anului trecut, Guvernul, sub conducerea lui Ludovic Orban, prin Ordonanța de Urgență Nr.131, stabilea ca angajații prefecturilor, care se implică în combaterea şi prevenirea COVID-19, să încaseze un spor de 30% la salariul de bază, chiar dacă riscul acestora de infectare era unul foarte scăzut deoarece nu interacționau direct cu cetățenii, programul cu publicul fiind ori suspendat ori redus. Astfel, numeroși salariații, depinde de la o instituție la alta, de la un județ la altul, cu excepția prefecților și subprefecților, au beneficiat de acest spor.

În ceea ce privește județul Dâmbovița, 14 salariați ai Prefecturii au primit, din luna august și până în prezent, sporul pentru COVID19.

Ieri după amiază, același Ludovic Orban, a anunțat că în cadrul coaliției de guvernare s-a luat hotărârea ca acest spor să fie eliminat. „Am discutat să se facă o analiză amplă a tuturor tipurilor de sporuri. Urmează să se ia o decizie justă. Există o decizie legată de sporul de 30% acordat prefecturilor și care nu se va mai plati odată cu adoptarea legii bugetului de stat”, a spus liderul PNL.

De asemenea, potrivit lui Ludovic Orban, se poartă discuții legate de plafonarea/tăierea și a altor sporuri pentru angajații la stat.

Administrație

Despre autor

Informatie in curs de actualizare