Breaking News

Autoritățile dezmint informațiile false despre restaurarea Turnului Chindiei

Feb 22, 2021

În ultimele zile, pe rețelele de socializare și nu numai, circulă diferite informații conform cărora Turnul Chindiei, în cadrul procesului de restaurare, clădirea va fi placată cu polistiren, iar la ferestre se vor monta termopane.

În urmă cu puțin timp, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, prin vocea președintelui Corneliu Ștefan, a dat mai multe explicații despre întreg procesul, dezmințind toate informațiile false.

„Pentru a opri informațiile false care, de câteva zile, circulă pe anumite platforme de socializare, vin cu următoarea precizare:
Turnul Chindiei NU va avea acoperiș și nici NU va fi placat cu polistiren sau orice alt tip de izolație.
În momentul de față, emblema municipiului Târgovişte și a județului, la fel ca și alte monumente din Curtea Domnească, se află într-un amplu proces de reabilitare și restaurare, însă FĂRĂ A SE MODIFICA IMAGINEA ȘI STRUCTURA OBIECTIVELOR.
Schelele sunt montate doar în faza de execuție a lucrărilor, acestea fiind necesare pentru accesul constructorilor la zonele care vor suferi intervenții, iar acoperișul ridicat pe Turn are rolul de a proteja lucrările de precipitații, urmând a fi desființat la finalizarea proiectului. Mai mult decât atât, pentru a evita evenimentele nefericite și pentru protecția turiștilor, între canelurile platformei de pe acoperișul Turnului Chindiei, se vor monta balustrade de sticlă. De asemenea, pentru a pune în valoare arhitectura Turnului, se va realiza un mic spațiu de belvedere care va reînvia o mică parte a accesului din Turnul Chindiei către Palatul Domnesc.
Țin să precizez că valoarea lucrărilor este de 19.626.845,70 lei, banii europeni nerambursabili sunt în proporție de 85%, iar monumentele care sunt incluse în acest plan de reabilitare sunt următoarele: Ruinele Bisericii Paraclis, Biserica „Sf. Vineri”- Domnească Mică, Biserica Domnească „Adormirea Maicii Domnului” și Turnul Chindiei.„, precizează acesta.
Administrație

Despre autor

Informatie in curs de actualizare