Breaking News

DÂMBOVIȚA:Patru cadre didactice și patru elevi, infectați cu COVID 19, de la începutul școlii

Feb 18, 2021

Semestrul al doilea al anului școlar 2020-2021 a început în data de 8 februarie a.c., sub trei scenarii, depinde de rata de incidență din zona respectivă.

În prima săptămână, la nivelul județului Dâmbovița, au fost confirmate două îmbolnăviri în rândul elevilor, ambele cazuri în unități școlare târgoviștene, și anume unul la Colegiul Național „Constantin Carabella„,la o clasă a VIII-a, unde nu s-a impus măsura suspendării cursurilor, iar celălalt la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino„, la clasa a II-a, unde elevii s-au întors la sistemul online.

În cea de a doua săptămână, au apărut încă două cazuri la elevi, la școala gimnazială „Coressi” Târgoviște, la clasa a IV-a, și unul la școala gimazială Răzvad, la clasa a III-a.

Fiind clase care fac parte din învățământul primar, conducerea unităților, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, au luat hotărârea ca elevii să nu se mai prezinte fizic la școală, activitatea continuându-se online.

De asemenea, există și patru cadre didactice, doi învățători și doi profesori, înfectate cu noul coronavirus, provenind de la școala gimnazială ”Matei Basarab” Târgoviște, școala gimnazială Specială ”Târgoviște”, școala gimnazială  ”Pictor Nicolae Grigorescu” Titu și școala gimnazială ”Buică Ionescu” Glodeni. În aceste ccazuri, dacă învățătorul/profesorul are o formă ușoară de boală și dorește, poate continua activitatea online, în caz contrar poate solicita concediu medical, iar instituția este obligată să găsească un înlocuitor.

 

 

Actualitate

Despre autor

Informatie in curs de actualizare