Breaking News

Dep. PSD Dâmbovița, Carmen Holban:” Actuala coaliție de guvernare lasă în paragină moștenirea de suflet a poporului român – lăcașurile de cult„

Feb 18, 2021

„Actuala coaliție de guvernare lasă în paragină moștenirea de suflet a poporului român – lăcașurile de cult! Guvernul a alocat cu 90% mai puțini bani pentru bugetul Bisericii Ortodoxe Române. Asta va însemna tăierea investițiilor în conservarea și protejarea lăcașurilor de cult, foarte multe dintre ele monumente ale patrimoniului național și universal. Consider că este încă un atac la ființa noastră națională după închiderea bisericilor și interzicerea sărbătorilor importante ale ortodoxiei. Urmează un an greu pentru culte, sănătate, educație, economie… pentru România! Dumnezeu să ne ajute!”, precizează deputatul PSD Carmen Holban.

Afirmațiile parlamentarului vin în contextual în care, în proiectul de buget pentru anul 2021, Guvernul a diminuat consistent din fondurile alocate Bisericii Ortodoxe Române, bani destinați construirii de biserici, dar mai ales de restaurare și conservare a lăcașelor de cult. De precizat este faptul că, în anul precedent, bugetul a fost de 249 de milioane de lei, iar acum de numai 28 de milioane de lei.

 

 

 

 

Politică

Despre autor

Informatie in curs de actualizare