Breaking News

Guvernul Cîțu își bate joc de dâmbovițeni! Minus 20.000.000 lei la alocarea bugetară!

Feb 12, 2021

În ultimele zile, președintele Consiliului Județean Dâmbvița, Corneliu Ștefan, și nu numai, trăgea semnale de alarmă privid Legea bugetului național, dar mai ales a faptului că actualul Guvern condus de Florin Cîțu nu va ține cont de realele nevoi de dezvoltare ale comunităților locale, iar sumele distribuite către consiliile județene vor fi mici. Exact acest lucru s-a și întâmplat. Dâmbovița a primit cu 200 de miliarde de lei vechi mai puțin ca în anul 2020. Acest lucru va afecta foarte mult investițiile, dar și toate proiectele care, ori sunt deja în derulare, ori sunt depuse și se află în diferite stadii la ministere.

„Județul Dâmbovița nu contează pentru Guvernul Cîțu. Bugetul propus de actualul Guvern înseamnă pentru județ doar TĂIERI și DIMINUĂRI. Sumele alocate județului Dâmbovița sunt MAI MICI cu 20.000.000 de lei (200 de miliarde de lei vechi), față de anul 2020, iar acest lucru înseamnă următoarele:

-Mai puține investiții. Nu vor fi bani suficienți pentru drumurile din județul nostru și trebuie să amânăm reparațiile pe anumite tronsoane.

-Sunt proiecte cu fonduri europene care necesită cofinanțare. Se pot pierde finanțări europene pentru că administrația județului nu are suficienți bani pentru a achita cota ce îi revine.

-Programul Județean de Dezvoltare Locală va acoperi mai puțin din nevoile primăriilor dâmbovițene. Asta înseamnă că autoritățile locale vor fi văduvite de o parte a fondurilor pe care le-ar fi investit în infrastructura de drumuri, apă, canal, în mediu, sport, educaţie, sănătate, situaţii de urgenţă şi în alte domenii de dezvoltare din fiecare comunitate.

-Asocierile Consiliului Județean Dâmbovița cu primăriile dâmbovițene se vor diminua. Zeci de localități vor fi obligate să renunțe la asfaltări, la reabilitarea, modernizarea sau construirea de grădinițe și dispensare medicale.

-Din cauza lipsei banilor, vor fi diminuate drastic finanțările pentru fotbal, cultură și pentru biblioteci.

-Municipiile, orașele și comunele din Dâmbovița sunt și ele afectate de lipsa de responsabilitate a actualului Guvern. Acestea au primit cu 23.000.000 de lei, 230 de miliarde de lei vechi, mai puțin decât anul trecut.

-Și, cel mai grav, serviciile sociale cu rol în protecția copiilor au primit mai puțin decât s-a solicitat cu 37.000.000 de lei, 370 de miliarde de lei vechi.

149836104_5013795852025116_2510687416345993415_o

Este inadmisibil ca un județ întreg să sufere din cauza lipsei de viziune a actualilor guvernanți. Bugetul trebuie construit astfel încât să răspundă nevoilor oamenilor însă, în acest moment, Guvernul Cîțu arată că nu este interesat de România reală și necesitățile acesteia.

Pe această cale, fac un apel către toți deputații și senatorii dâmbovițeni să amendeze proiectul de buget propus de actualul guvern. Sunt în Parlamentul României să-i reprezinte pe dâmbovițeni, indiferent de partidul din care fac parte.„, transmite Corneliu Ștefan, președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.

 

 

 

 

Administrație

Despre autor

Informatie in curs de actualizare