Breaking News

Înaltpresfințitul Nifon, discuții cu reprezentanții Ministerului Mediului pentru protejarea patrimoniului natural din zona montană a județului Dâmbovița

Feb 18, 2021

În cursul zilei de astăzi, Înaltpresfințitul Nifon, a fost prezent la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru a purta discuții legate de protejarea patrimoniului natural și antropic al județului Dâmbovița, în condițiile în cara Padina-Peștera a fost declarată stațiune de interes national și se lucrează intens pentru dezvoltarea și trasnformarea zonei.

„Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a avut o întrevedere cu domnul Barna Tanczos, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, precum și cu domnul Corvin Nedelcu, Secretarul General al Ministerului, la care am avut onoarea de a participa. Tema principală de discuție a fost dezvoltarea și protejarea patrimoniului natural și antropic al județului Dâmbovița, care prezintă un potențial turistic extraordinar, cel montan prefigurânu-se a fi, poate, cel mai important. Prin Hotărârea Guvernului nr.107/15.03.2018, zona Peștera–Padina, din comuna Moroeni, județul Dâmbovița, a fost atestată ca stațiune turistică de interes național, aceasta fiind prima stațiune care se proiectează în România, în ultimii 30 de ani. Reamintesc faptul că Mănăstirea Peștera Ialomiței este cel mai important obiectiv pe care pelerinii îl vizitează atunci când ajung în stațiune.„, transmite Vicaru Eparhial, Ionuț Ghibanu, prezent la întâlnire alături de Înaltpresfințitul Nifon.

 

Actualitate

Despre autor

Informatie in curs de actualizare