Breaking News

TÂRGOVIȘTE: Se anunță un an greu din punct de vedere financiar. Alocările din cota TVA, la jumătatea celor din anul trecut

Feb 12, 2021

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, vine cu vești neplăcute în ceea ce privește bugetul pentru anul în curs. Potrivit acestuia, sumele care vor fi alocate din cota de TVA și impozitul pe venit vor fi la jumătatea celor de anul trecut. Mai mult decât atât, edilul consideră că situația primită de la Ministeul Educației este o bătaie de joc, că fiecare autoritate publică trebuie să primească o alocare echilibrată, care să țină cont de adevăratele nevoi ale comunității locale.

 

„În adresa pe care ne-a făcut-o Ministerul Finanțelor, sumele care vin către Târgoviște pe TVA și pe impozitele pe venit sunt la jumătatea celor din anul anterior. Deci, e dezastru dacă rămâne situația așa cum apare în adresa de la Ministerul Finanțelor, 400.000 lei sume din echilibrare pe TVA pentru municipiu reședință de județ mi se pare bătaie de joc. Eu sper să nu rămână așa, Legea bugetului de stat să arate o alocare echilibrată a resurselor în funcție de numărul de locuitori, de nevoile comunităților și de gradul de contribuție, de ce nu!, la bugetul național, pentru că noi nu discutăm de taxe sau de bani pe care trebuie să ni dea cineva de la București, sunt banii care se colectează din municipiul Târgoviște și care trebuie să se întoarcă la municipiul Târgoviște. Se pare că pe Legea bugetului de stat bursele pentru elevi vor rămâne în continuare la administrațiile locale, deși am primit angajamentul că 367 de milioane de lei ar urma să fie alocați de la bugetul de stat pe această componentă, dar lucrul acesta nu se va întâmpla. Creșele rămân în continuare susținute integral de către administrația publică locală, 8 milioane de lei a cheltuit anul trecut municipiul Târgoviște pe această componentă a educației antepreșcolare, 3% din această sumă a venit de la Guvern. E puțin spus bătaie de joc, sper ca Legea bugetului de stat să arate așa cum trebuie să arate o lege care trebuie să țină cont de necesitățile comunităților locale. Se vorbește de sporuri, foarte bine, însă hai să discutăm într-adevăr de lucruri importante, de lucruri care contează, de sprijinirea investițiilor pentru administrațiile publice locale pentru că sunt realizate în folosul comunităților. Aștept punerea în dezbatere publică a Legii bugetului de stat, probabil vom avea cel mai urât an din punct de vedere bugetar din ultimii 10 ani. Vom discuta și cu parlamentarii de Dâmbovița pentru că proiectele de investiții care până la urmă sunt ale oamenilor, oamenii se bucură de ele, nu sunt ale unui primar de o anumită culoare politică. Sunt curios dacă vreun parlamentar PNL va face vreun amendament la Legea bugetului în care, spre exemplu, să ceară finanțări pentru proiectele din județul Dâmbovița”, a declarat primarul Târgoviștei, Cristian Stan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Administrație

Despre autor

Informatie in curs de actualizare