Breaking News

COS Târgoviște: Pentru PNL-DOAR subiect de campanie electorală/Pentru USR-PLUS-DOAR dezinteres?!

Apr 08, 2021

În toamna anului trecut, atât fostul premier Ludovic Orban, cât și fostul ministru al Economiei, Virgil Popescu, prezenți la Târgoviște, au promis că vor salva Combinatul de Oțeluri Speciale prin preluarea activelor funcționale ale unității de către o societate înființată de minister. Mai mult, cei doi i-au asigurat pe angajați că-și vor păstra locurile de muncă și COST își va relua activitatea, va produce în continuare oțel-beton.

CITEȘTE AICI

Dacă cei doi au promis salvarea COST, colegii de guvernare, implicit Claudiu Năsui de la USR-PLUS, care conduce ministerul Economiei, caută investitori străini. În cursul zilei de ieri, în cadrul Comisiei de Industrie, fiind întrebat de deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa, care mai este situația COS Târgoviște, acesta a răspuns:  “În secunda aceasta idealul este ca ANAF-ul să își cedeze creanța către un investitor privat care să poată să gestioneze situația de acolo și să poată să facă producția de oțel. Am avut discuții și avem discuții și căutăm investitori exact pentru lucrul ăsta… Am avut și discuții în Guvern, cu mai mulți colegi din Guvern, nu doar cu ministrul Finanțelor.”

În aceeași ședințe a fost prezent și Gabriel Plăiașu, deputat PNL de Dâmbovița, care nu a luat nicio poziție, nu a avut niciun comentariu de făcut, a tăcut “mâlc” în momentul discuției despre soarta combinatului și a celor peste 1000 de angajați care vor rămâne pe drumuri.

IMG-20210408-WA0007

Așadar, salvarea COS Târgoviște se pare că a fost doar un subiect de abordat în campania electorală, un subiect de care s-au agățat liberalii dâmbovițeni și de care acum ministrul Năsui își bate joc.

„Criminalul economic al COS se numește Claudiu Năsui. Așa salvează România, ucigând-o economic. Abandonarea COS Târgoviște înseamnă că ne dăm din punct de vedere economic pe mâna producătorilor ruși”, susține deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa.

IMG-20210408-WA0008

Ignoranța cu care Năsui abordează problema COS Târgoviște este recunoscută și de către Aurelian Cotinescu, consilier local și președinte al PNL Târgoviște. Acesta recunoaște faptul că “nu există dorință la nivelul ministerului Economiei, nu se va face nimic”.

Cotinescu mai precizează faptul că subidctul combinatului nu este o prioritate pentru minister, mai ales în contextul în care țara noastră importa cantități mari de oțel-beton.

,,Sentimentul meu, și o spun cu regret, pentru că am fost implicat în acest proiect și emoțional și ca lider al liberalilor târgovișteni, este că nu se va face nimic. Nu este dorință la nivelul Ministerului Economiei. V-am spus de atâtea ori că doar un singur om trebuia să semneze și să aprobe, pentru că în rest totul era făcut. Este adevărat că acel om este din alianța de guvernare, dar știți cum este… fiecare om are o viziune, are priorități diferite. Acest combinat, din păcate, pentru actualul ministru al Economiei nu este o prioritate. Pentru noi, ca târgovișteni, era imperios necesar ca acest proiect să se facă și cred că și pentru economia României era un prilej foarte bun de a arăta că am reușit să salvăm totuși ceva și am fi salvat ceva care ne trebuie atâta timp cât avem nevoie de un milion de tone de oțel beton anual și noi importăm aproape toată această cantitate. Deci avem o problemă majoră. Vrem să dezvoltăm România, avem nevoie de oțel beton, asta e clar, și e de preferat să-l iei de aici, din economia locală, decât să-l imporți”, adaugă Cotinescu

IMG-20210408-WA0009

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: