Breaking News

NOUĂ NE PASĂ!
Întâlnire educativă între tinerii din sistemul de protecție socială și reprezentanții ANITP

Iun 15, 2021

Vizite importante pentru adolescenții din cadrul Complexului de Servicii Sociale Târgoviște ”Floare de Colț” și de la Complexul de Servicii Sociale Târgoviște ”Casa Soarelui”, ambele aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, în data de 15 iunie! Beneficiarii au discutat cu reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești despre riscurile la care se expun atunci când părăsesc centrele rezidențiale în care sunt găzduiți sau când intră în contact cu persoane necunoscute.

Încă de la începutul întâlnirilor autoritățile au afirmat hotărât că tuturor ne pasă de bunăstarea tinerilor și că ne dorim ca fiecare dintre ei să aibă un viitor mai bun, mai ușor și mai prosper. Au discutat despre toate cele 5 forme de exploatare, prin muncă, cerșetorie, sclavie, prelevare de organe, țesuturi sau celule umane și exploatarea sexuală. Reprezentanții ANITP le-au prezentat tinerilor situații concrete cu care s-au confruntat de-a lungul timpului, extrem de grave, pentru ca adolescenții să conștientizeze gradul de risc la care sunt expuși atunci când acceptă diverse bunuri sau sume de bani de la persoane despre care nu știu mai nimic. De asemenea, beneficiarii au vizionat și un filmuleț de prezentare a exploatării prin metoda ”lover boy”.

IMG-20210615-WA0009

Tinerii din sistemul de protecție sunt visători și dornici să ducă o viață mai bună decât cea pe care au trăit-o în familiile prin care au trecut. Speranțele lor sunt mari, dar puțina experiență de viață îi face să devină ușor de manipulat de către cei care nu obișnuiesc să respecte legea. Atât fetele, cât și băieții pot deveni victime ale traficanților de persoane. Tocmai de aceea, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița organizează periodic întâlniri cu autoritățile care au competențele necesare să le ofere copiilor cele mai bune sfaturi și lecții de viață, astfel încât să evite situații neplăcute atunci când vor fi independenți. S-a pus accent pe discuțiile pe care le au în mediul on-line cu persoane necunoscute, pe interacțiunea cu acestea atunci cand ies pe stradă și pe riscurile care îi pândesc la fiecare pas atunci când aleg să fugă din centrele rezidențiale.

Întâlnirile au fost interactive, beneficiarii punând întrebări sau povestind, la rândul lor, situații la care au fost martori.

Împreună le putem oferi o viață mai bună acestor tineri, care au nevoie de mult sprijin!

Fiecare dintre noi poate salva o viață printr-un simplu apel către poliție, în situația în care este martor sau află de un caz de exploatare, sub orice formă. – transmite DGASPC Dâmbovița.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: