Breaking News

Dep. PSD Dâmbovița, Carmen Holban: „Ținem școlile deschise”

Aug 20, 2021

Pentru că fiecare început de an școlar este important, atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice, iar experienta celui trecut, când, din cauza pandemiei de COVID-19, cursurile s-au desfășurat mai mult în scenariul roșu, adică în sistem online, s-a decis ca fiecare școlar să fie testat periodic.
De fiecare data când a avut ocazia, Partidul Social Democrat a adus în discuție această propunere și a făcut presiuni ca ideea să fie pusă în aplicare. Astfel, în ședința comună pe care au avut-o, reprezentanții ministerului Sănătății și cei ai ministerului Educației au lansat o serie de reguli și măsuri după care anul școlar 2021-2022 va debuta.
” Ținem școlile deschise! Astăzi, ca urmare a presiunilor făcute de PSD, s-a luat decizia ca toți elevii să fie testați periodic pentru depistarea COVID-19. Guvernul a întârziat nepermis de mult luarea acestei decizii, însă, datorită presiunilor făcute de PSD, miniștrii Educației și ai Sănătății au acceptat, în sfârșit, să țină prima conferință de presă comună în care au anunțat, printre altele, că vor agrea o procedură de testare a elevilor și profesorilor în unitățile de învățământ. În acest fel, am reușit să asigurăm accesul tuturor copiilor la educație, dar reușim să prevenim și să combatem, în mod eficient, pandemia de COVID-19.”, precizează Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița.

Cel mai important lucru va fi acela că elevii vor fi prezenți fizic la școală până cand incidenta va atinge pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, lucru ce va fi încadrat în scenariul verde. Purtare măștii va rămâne obligatorie pentru copiii de peste 6 ani, dar doar în spațiile închise.

Politică

Despre autor

Informatie in curs de actualizare