Breaking News

ÎNCEPE ȘCOALA…

Sep 09, 2021

După o vacanță de mai bine de trei luni în care restricțiile privind purtatul măștii și distanțarea socială au părut subiecte ale filmelor SF și în care Bucureștiul și litoralul a fost sufocate de petreceri, luni, 13 septembrie, ne întoarcem la școală. Din păcate, aceasta coincide cu începerea noului val de infectari cu Covid-19, deoarece, după cum se poate observa, numărul cazurilor este într-o continuă creștere zilnic. Spre bucuria mea, startul școlii se face cu prezența fizică, însă nu se știe pe ce perioadă de timp o vom duce așa. Este deja al treilea an școlar în care modul desfășurării anului școlar este pus sub semnul întrebării, al treilea an de liceu pe care risc să-l pierd stând acasă, la birou, în fața calculatorului.

Am mai vorbit în articolele trecute despre avantajele și dezavantajele studiului online și cu prezența fizică și rămân la ideea că avantajele prezenței fizice la școală sunt mai numeroase decât cele ale studiului online.

Chiar dacă se anunță măsuri bine puse la punct în fiecare școală, nu sunt atât de încrezător că totul se va desfășura normal. Nu vreau să intru în polemica vaccinării și a nevaccinării, dar toată lumea s-a saturat de această pandemie, însă mi se pare ca nu multă lume își ia toate măsurile necesare care chiar să ducă la oprirea răspândirii virusului. Încep să cred că aceste persoane nu realizează cât de mari sunt efectele pandemiei asupra populației și implicit asupra tuturor domeniilor. Astfel, eforturile anumitor persoane de a respecta reguli sunt în zadar, deoarece am constatat vara aceasta că numărul celor dispuși să respecte regulile e mai mic decât al celor care nu țin cont de ele. Am asistat vara aceasta la tot felul de evenimente publice, desfășurate la munte sau la mare, în care aproape niciuna din persoanele prezente nu țineau cont de restricții. Nimeni nu s-a gândit ce vom face în momentul în care vacanța se termină și reîncepem școala.

Pentru moment putem decât să speram că școala se va desfășura normal cât de mult posibil și că situația actuală nu se va înrăutăți. Succes să avem în noul an scolar!

COLTUL DIN DREAPTA

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: