Noapte
Zi
8 September 2021
6 mins read

Primar Cristian Stan: ”Este sărbătoarea Cetății, sărbătoarea tuturor celor pentru care Târgoviște înseamnă casă, înseamnă familie, înseamnă prieteni”

Zi importantă astăzi, de Sfânta Maria Mică, pentru toți creștinii ortodocși de pretutindeni, în special pentru târgovișteni a căror ocrocrotitoare spirituală este. În fiecare an, în această zi, în cadrul evenimentelor care marchează Zilele Cetății, primăria a organizat un program special care a început cu slujba religioasă oficiată de un sobor de preoți la Mitropolia Târgoviștei, după care, pe traseul Mitropolia Târgoviște-Bulevardul Mircea cel Bătrân- Curtea Domnească, s-a mers în procesiune, urmată fiind de ședință festivă a Consiliului Local Municipal Târgoviște ce a avut loc, ca de fiecare dată în ultimii ani, în Sala Tronurilor.

,,Este sărbătoarea Cetății, sărbătoarea comunității, sărbătoarea tuturor celor pentru care Târgoviște înseamnă casă, înseamnă familie, înseamnă prieteni, înseamnă un mediu prietenos potrivit nevoilor, trebuințelor și speranțelor lor. De fiecare dată când îmi așez mesajul la Zilele Cetății, mă gândesc la lucrurile bune care s-au întâmplat aici de la ultima sărbătoare și reflectez dacă am crescut, dacă am progresat, dacă am greșit, dacă am fost onești, dacă am fost corecți față de responsabilitățile pe care ni le-am asumat. Inima îmi spune că am făcut tot ce a depins de noi ca lucrurile să evolueze în direcția bună în orașul nostru. Cu eforturi poate mai mari decât în alte perioade, bazându-ne aproape exclusiv pe puterile noastre, dar cu aceeași implicare, pasiune și determinare, și energie care ne-au fost aliați în toți acești ani. Târgoviștea crește frumos și nimeni nu mai contestă asta. E o bucurie comună această dezvoltare și adresez muncii noastre, o muncă pe care o consider împărțită cu fiecare locuitor al acestui oraș, complice la lucrurile bune care se întâmplă prin faptul că ne-a acordat încrederea sa. Sărbătoarea Cetății este Sărbătoarea fiecărui cetățean în parte. Mie îmi place să spun că e ca și cum ar fi ziua mea. Am traversat un an dificil și aproape că nici nu vreau să mă mai gândesc la ce a fost, cu limitări, cu restricții, cu tot felul de încercări mai mult sau mai puțin suportabile, dar am știut să tratăm totul cu responsabilitate și să facem din asta o oportunitate de a ne regăsi și recâștiga cumva mediul intim din jurul nostru, familie și prieteni buni. Acum pășim sau măcar așa vreau să cred, pe un drum al câștigării umanității. Au fost câteva zile în care ne-am bucurat de o sărbătoare în adevăratul sens al cuvântului, cu muzică, sport, evenimente culturale, inaugurarea unor obiective importante pentru comunitate. Am fost din nou mulți laolaltă și m-am bucurat de asta ca o reîntâlnire cu oameni dragi după o perioadă lungă, însă încheiem aceste zile. Dar de mâine, vom fi din nou în stradă, în mijlocul vostru pentru că vrem ca și anul viitor de Zilele Cetății să avem ce povestii. Vă mulțumesc pentru toată încrederea pe care ne-ați acordat-o. La mulți ani, Târgoviște! La muți ani, târgovișteni!, a fost mesajul transmit de către Cristian Daniel Stan, primarul municipiului Târgoviște.

cristi

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a transmis, la rândul său, urări de bine tuturor târgoviștenilor și i-a acordat edilului Cristian Stan o plachetă cu însemnele județului Dâmbovița, o sinceră recunoaștere a muncii depuse la Primăria Municipiului Târgovişte.

”Este o onoare pentru noi toți să fim prezenți la un moment festiv dedicat cinstirii municipiului Târgoviște, locul care acum 625 de ani devenea simbol istoric al Reședinței Domnești, al Țării Românești, transformat astăzi în principala emblemă culturală a județului Dâmbovița. Aleasă ca zi de sărbătoare pentru celebrarea Cetății, nu marchează doar Zilele Cetății noastre, ci și Ziua Maicii Domnului, sărbătoare religioasă, demnă de prețuirea și respectul credincioșilor. Când spunem Târgoviște, spunem Arhiepiscopie și Mitropolie, spunem istorie, spune Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș, Radu cel Mare, Constantin Brâncoveanu, Tudor Vladimirescu, Turnul Chindiei și nu în ultimul rând, spunem Universitatea Valahia din Târgoviște. Este important să știm cu toții adevărata istorie care stă la baza aniversării orașului nostru. Târgoviștea a dovedit că este un form complex și un pol regional puternic al cărui esență a conturat paginile istoriei statului român modern. La ceas aniversar, vreau să-l felicit pe domnul primar Daniel Cristian Stan, vreau să felicit Consiliul Local Municipal pentru munca depusă în ultimii ani și nu în ultimul rând, vreau să apreciem cu toții că rezultatele se văd de la zi la zi. Dragi, târgovișteni, vreau să transmit că particip astăzi în primul rând ca târgoviștean, în al doilea rând ca președinte al Consiliului Județean Dâmbovița și în calitatea pe care o am, am demonstrat în cele nouă luni de mandat că voi fi un partener onest, serios pentru municipiul Târgoviște, iar împreună cu primarul Daniel Cristian Stan, vom duce împreună proiectele pe care ni le-am asumat. Cu frunțile plecate în fața pleiadei domnitorilor care au scris istorie la Târgoviște, recunoscători celor care au pus umărul pentru dezvoltarea municipiului Târgoviște, ne revine marea responsabilitate pentru a prețui faptele tuturor înaintașilor noștri la adevărata lor valoare, dar și de a onora așteptările celor care au decis ca noi, astăzi, să ocupăm aceste locuri. Nu în ultimul rând, vreau să urez un sincer la mulți ani celor ce poartă numele Sfintei Fecioare Maria, iar tuturor târgoviștenilor un sincer la mulți ani, la mulți ani, Târgoviște, la mulți ani, dâmbovițeni.”, a precizat acesta.

cornel

În cadrul aceluiași eveniment, primăria Târgoviște i-a premiat pe cei 12 pompieri dâmbovițeni care au participat la stingerea incendiilor din Grecia, dar și pe reprezentanții CSM Târgoviște, echipa de volei, pentru rezultatele extraordinare și titlurile obținute în competețiile disputate în acest an.

Totodată, vicarul eparhial Ionuț Ghibanu a transmis mesajul lui ÎPS Nifon cu prilejul acestei zile atât de importante pentru comunitatea târgovișteană.
”Am deosebita bucurie să vă transmit un mesaj de încurajare și de binecuvântare, cu prilejul ședinței festive a Consiliului Local Municipal Târgoviște, în această sfântă și deosebită zi pentru noi toți târgoviștenii.
Sărbătoarea cea mai importantă pentru comunitatea noastră locală – Nașterea Maicii Domnului este Ziua Municipiului Târgoviște încă de pe vremea Sfântului Voievod Neagoe Basarab, de la a cărui trecere la cele veșnice comemorăm anul acesta jumătate de mileniu și care reprezintă expresia intensității credinței înaintașilor noștri – cea mai de preț comoară pe care, prin secole ne-au transmis-o.
Una dintre cele mai cunoscute metropole medievale de la noi, orașul nostru, Târgoviște, veche reședință voievodală și mitropolitană, a marcat în mod decisiv și indelebil istoria noastră națională, prin intermediul unor ilustre personalități precum: Sf. Ier. Nifon, Ieromonahul Macarie, Sf. Voievod Neagoe Basarab, Vlad Țepeș, Matei Basarab, ori Mihai Viteazul, de la al cărui martiraj, se împlinesc anul acesta 420 de ani. Faptele lor nu trebuie uitate niciodată, deoarece gloria lor ne îndeamnă, ne animă și ne motivează și pe noi cei de astăzi, prin tot ceea ce facem, pentru a fi mereu la înălțimea lor.
Chiar dacă neliniști și crize de tot felul afectează contemporaneitatea, cu toții trebuie să manifestăm unitate, solidaritate și disponibilitatea de a colabora în folosul național. De asemenea, avem datoria de a ne promova și apăra cu fermitate valorile noastre fundamentale, în pofida tentativelor unora de a neglija sau de a dilua identitatea noastră specifică, creștină, europeană și românească.
Am speranța că, atât dumneavoastră, Domnule Primar, cât și fiecare dintre doamnele și domnii Consilieri Municipali, veți face totul pentru a fi mereu în slujba cetățenilor care v-au oferit încrederea lor și veți promova interesul public și național, cu onestitate și demnitate, neuitând vreodată de instituțiile fundamentale ale neamului românesc: Biserica, Școala și Familia.
Vă încurajez la tot ceea ce este bun, drept și frumos, felicitându-vă pentru ceea ce faceți pentru orașul nostru!La mulți ani, Târgoviște! La mulți ani, iubiții mei târgovișteni!”.

ghibanu

La eveniment au participat directori ai instutuțiilor deconcentrate din județ, parlamentari, dar și invitați de onoare cum ar fi primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, și primarul Raionului Căușeni, Anatolie Donțu, din Republica Moldova.

11

12

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

TÂRGOVIȘTE: A fost redeschis Parcul Mitropoliei

Articolul Urmator

10 persoane rănite într-un accident rutier produs la Matraca

Ultimele Articole

Go toTop

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele