Breaking News

28 noiembrie, Ziua Sfinxului și a Babelor! 

Noi 28, 2021

Corneliu Ștefan, președinte CJD:” Mă voi asigura că Sfinxul și Babele vor rămâne pe teritoriului județului nostru.”

Mai mult ca oricând, ziua de astăzi capătă o importanță majoră pentru județul Dâmbovița și pentru turismul din zona montană. 28 noiembrie, de ziua Sfinxului și a Babelor, președintele Consiliului Județean Dâmbovița vine și o veste bună: în cursul săptămânii trecute, CJD a câștigat procesul cu județul Prahova prin care se adminte faptul că cele două minuni ale naturii aparțin județului Dâmbovița.

sf

“Mă bucur să le transmit dâmbovițenilor că joi, 25 noiembrie, Consiliul Județean Dâmbovița a avut câștig de cauză în procesul cu județul Prahova, vecinii noștri susținând că atât Sfinxul, cât și Babele se află pe teritoriul lor.

Deși sentința de joi nu este definitivă, toate instanțele, altele decât cele din Prahova, au spus că cele două monumente sunt ale județului nostru, iar eu mă voi asigura că Sfinxul și Babele vor rămâne pe teritoriului județului nostru.”, precizează aceasta.

cor

De asemenea, Corneliu Ștefan transnite și un mesaj de La Mulți Ani.

“Astăzi este ziua Sfinxului din Bucegi!

Înconjurat de mistere și legende, Sfinxul din Bucegi este unul dintre cele mai frumoase monumente naturale din țara noastră.

Sunt povești care ne spun că este Axa Lumii sau că dacii, simțind chemarea acestuia, deveneau nemuritori.

În fiecare an, pe 28 noiembrie, sute de oameni urcă muntele și se strâng în jurul Sfinxului pentru că, astăzi, razele Soarelui care îl îmbrățișează formează o piramidă magică, unii spunând vindecătoare.

Mit, legendă sau povești din Antichitate, Sfinxul a fost martorul tăcut al istoriei acestui petic de țară, a județului Dâmbovița.

Și este datoria noastră să-l protejăm, așa cum și el a făcut-o de-a lungul mileniilor!”

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: