Noapte
Zi
7 February 2022
3 mins read

Senatorul Titus Corlățean se implică în cazul familiei Rotundu, arestată abuziv în Danemarca!

Alți doi părinți români stabiliți în Danemarca trec printr-o adevărată dramă. Sorana și Ionuț Rotundu au fost arestați de autoritățile daneze sub pretextul de rele tratamente asupra copilului minor, în vârstă de numai 5 săptămâni, Mathias.
Se pare că românii au mers cu cel mic la spital, însă au fost arestați. Aceștia susțin faptul că bebelușul s-a născut cu anumite probleme, dar medicii nu i-au luat în seamă când cei doi au semnalat aceste aspecte.
Situația familiei Rotundu a ajuns în atenția senatorului social democrat Titus Corlățean.
„Din toate datele de care deja dispun, avem de-a face cu același sistem nordic de protecție a copilului, care ușor poate acționa mecanic, rigid, fără un minim filtru de sensibilitate și umanitate și care, în consecință, comite abuzuri împotriva familiei.
Am cerut MAE să demareze rapid procedurile de sprijin și asistență pentru că vorbim de cetățeni exclusiv români. Situația, aşa cum o ştiu în clipa de faţă, ascunde o dramă, nu doar cea pe care o putem percepe imediat, faptul că vorbim de un copilaș de o lună cu o boală, cu părinții care au fost arestați cu suspiciuni de anumite tratamente incorecte. În realitate, s-ar putea, și aici numai medicii şi sper să fie o evaluare imparțială a medicilor danezi, ar trebui să fie o chestiune care să confirme ceea ce se cam bănuiește în clipa de față: faptul că există de fapt un malpraxis în sistemul medical danez care a asistat mama care urma să nască.
Vorbim de faptul că mama a avut un travaliu foarte dificil, ea a fost internată în spital și a fost trimisă acasă, deși depășise termenul de naștere.(…) Mama s-a chinuit, a avut un travaliu serios, iar abia după două zile nașterea a fost foarte dificilă, pe cale naturală. Ulterior s-a descoperit că acest copilaș avea hemoragie internă la nivelul craniului și că acest copil ar fi fost zguduit de părinți.
Dacă nu au dat curs solicitărilor mamei după naștere care a tot semnalat că «vedeți că bebelușul plânge, sunt probleme!», iar ei au spus că nu, «că așa sunt copiii că au colici».
Nu sunt cadru medical, dar nu poate fi exclusă o traumă prin naștere. Asta trebuie să stabilească medicii!”, a precizat Titus Corlăţean, în cadrul unei emisiuni tv.
Parlamentarul român aduce în discuție problema unul malpraxis, mai ales în contextul în care familia tinerei mămici spun că aceasta a fost în travaliu două zile, fapt care ar fi putut duce la traumatismului cranian pe care medicii l-au găsit la Mathias.
Astfel, Titus Corlățean a început discuțiile cu autoritățile daneze. „Pentru că noi avem un istoric foarte puțin plăcut în ultimii ani de cazuri de familii de români despărțite de copiii lor. Cei doi sunt oameni care s-au încadrat bine în societatea daneză. Tatăl are un loc de muncă stabil, mama avea grijă de copilaș. Sunt oameni care nu au ridicat niciun fel de probleme.
Vă spun o chestiune extrem de privată, sper să nu se supere familia. Această familie a mai pierdut un copil anterior și și-au dorit foarte mult un copil pe care l-au obținut. Dacă cineva își imaginează că într-o astfel de situație pot fi părinți care să brutalizeze ceva ce consideră a fi un dar de la Dumnezeu, cred că se înșală profund. Eu sper ca de data aceasta să ne mișcăm ca stat mult mai serios”, a adăugat Titus Corlățean.
Este cunoscut faptul că demnitarul român se implică în astfel de cazuri, exemple fiind cele ale familiilor Furdui din Germania și Bodnariu din Norvegia, cazuri care au făcut înconjurul Europei.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Prefectura Dâmbovița și Consiliul Județean, dezbatere cu privire la Recensământul Populației și Locuințelor

Articolul Urmator

Ce bunătăți culinare a pregătit Ristorante Del Ponte pentru această săptămână

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele