Breaking News

Casă nouă pentru 54 de preșcolari! A fost inaugurată grădinița din satul Corbii Mari

Mar 24, 2022

Infrastructura educațională de la nivelul județului Dâmbovița se dezvoltă cu fiecare zi care trece. De astăzi, 54 de copii din satul Corbii Mari, comuna Corbii Mari, s-au mutat în casă nouă. Astfel, micuții împreună cu cadrele didactice își vor desfășura cursurile într-o grădiniță modernă, dotată cu tot ceea ce este necesar astfel încât timpul petrecut în acest spațiu să fie unul cât mai plăcut.

Unitatea educațională a fost astăzi inaugurată în prezența conducerii Primăriei Corbii Mari și a reprezentanților administtrației județene, dar și a parlamentarilor social democrați și a mai multor primari din zonă.Investiția s-a ridicat la suma de 2.000.000 de lei, dintre care fonduri prin AFIR 1.500.000 de lei și 500.000 lei din bugetul propriu al administrației locale.

 „Este vorba de o grădiniță cu trei grupe, finanțată prin AFIR, cu fonduri europene. Valoarea investiției este 2 milioane lei, contribuția Primăriei a fost undeva la 5 miliarde lei vechi. Este o clădire frumoasă, o clădire nouă, răspunde standardelor europene. În această grădiniță învață 55 de preșcolari. Am ținut foarte mult să finalizăm această investiție, iată că am ajuns la bun sfârșit, deși am avut puține piedici, dar totul este bine când se termină cu bine. Vreau în primul rând să mulțumesc domnului președinte al Consiliului Județean Dâmbovița că este alături de mine. Nu în ultimul rând mulțumesc cadrelor didactice care au înțeles această întârziere a inaugurării. Poate cel mai mult a contat că am avut un constructor serios, care este de la noi din Dâmbovița și îl felicit, îi mulțumesc că a dus la bun sfârșit această construcție și a ieșit așa cum trebuie”, a precizat Ionuț Bănică, primarul comunei Corbii Marii.

banica

 „Am inaugurat o grădiniță modernă în localitatea Corbii Mari. Vreau să-l contrazic puțin pe primar și să spun că ceea ce a spus mai devreme sunt cuvinte modeste pentru ceea ce a realizat pentru localitatea Corbii Mari într-un timp atât de scurt. Îl felicit că a conștientizat de la început cât de importante sunt investițiile în infrastructura școlară. Astăzi avem o unitate de învățământ preșcolar modernă în comună, care se încadrează în rețeaua de unități preșcolare moderne din județ și actualizate la standarde europene. Vreau să-l asigur pe domnul primar de tot sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița pentru viitoarele proiecte pe care le-am gândit împreună pentru dezvoltarea comunității locale. Urez mult succes, sănătate tuturor copiilor, părinților, bunicilor și cadrelor didactice care își vor desfășura activitatea în această grădiniță.”, a adăugat Corneliu Ștefan, președintele CJD.

ooooo

”Sigur că da, la început de mandat particip deja la al doilea obiectiv inaugurat, care asigură un cadru educațional modern și atractiv pentru beneficiarii direcți ai educației: copiii. Copiii din învățământul dâmbovițean astăzi beneficiază datorită accesării programelor cu finanțare europeană de o clădire modernă, adecvată procesului educativ, care oferă calitate actului educațional, pentru că dincolo de resursa umană vorbim de resurse materiale care să contribuie la calitatea actului educațional. Parteneriatul acesta, școală-familie-unitate administrativ teritorială, își găsește din nou expresia astăzi în inaugurarea acestei clădiri moderne, atractive, Bineînțeles că este nevoie de implicare, de continuarea activităților pe care cadrelor didactice le desfășoară și sunt convinsă că rezultatele vor fi cele mai bune și că ceea ce s-a investit astăzi în educație se va întoarce pe viitor în comunitate, acești copii își vor continua parcursul educațional și vor veni în comunitatea lor să continue tradiția bună a administrației locale”., a declarat Ileana Nicolaescu, inspector școlar general ISJ Dâmbovița.

 „Mă bucur să revin la Corbii Mari la inaugurarea unui obiectiv din domeniul infrastructurii educaționale. Nu pot decât să felicit administrația locală, pe primarul comunei, pentru faptul că investește în educația copiilor. Acest obiectiv este o locație modernă, care răspunde tuturor nevoilor pentru asigurarea unui act educațional de calitate”, a încheiat Claudia Gilia, prefectul județului Dâmbovița.

claudia

Actualitate, Administrație

Despre autor

Informatie in curs de actualizare