Breaking News

A fost redeschis, pentru vizitare, Turnul Chindiei

Iun 04, 2022
Astăzi, 4 iunie a.c., s-au împlinit 510 de la prima atestare documentară a județului Dâmbovița. Pentru a marca acest moment, unul dintre punctele cuprinse în programul Zilelor Județului Dâmbovița, a fost redeschiderea Turnului Chindiei și schimbarea gărzii Curții Domnești.
“Pe data de 4 iunie se împlinesc 510 de atestare documentară a județului nostru.
Astfel, după doi ani în care au fost efectuate ample lucrări de restaurare și consolidare, ziua de astăzi reprezintă un moment foarte important pentru noi toți, dar mai ales pentru turiști care vin în număr tot mare mare pentru a vizita Curtea Domnească, Turnul Chindiei.
Aceasta reprezintă cea mai importantă intervenție după anul 1850, de pe vremea domnitorului Gheorghe Bibescu. Lucrările au vizat Biserica Domnească, Biserica Sfânta Vineri, pavimentul Bisericii Paraclis și a Turnului Chindiei.
Suntem mândrii de trecutul nostru, iar asta vrem să demonstrăm prin tot ceea ce facem. Turnul Chindiei este, de secole, emblema județului Dâmbovița și a municipiului Târgoviște. Turnul a fost construit la mijlocul secolului XV în vremea celei de a doua domnii lui Vlad Țepeș, inițial pentru scopuri militare, clădirea servind drept punct de pază, foișor de foc, dar și pentru stocarea tezaurului. Eficiul atrage, în fiecare an, sute de mii de turiști. În ultimii doi ani, chiar și în condiții de pandemie, poarta Curții Domnești a fost trecută de 200.000 de vizitori.”, a fost mesajul transmis de către Corneliu Ștefan, președintele CJD, astăzi.
IMG-20220605-WA0000
Evenimentele  au continuat cu un super concert, în Parcul Chindia, sustinut de târgovișteanul Amer1knu, Provincialii și Direcția 5.
Actualitate, Administrație, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare