Breaking News

 În ultima zi a Festivalului Babel, Teatrul „Tony Bulandra” și teatrele din India și Turkistan- Kazahstan au semnat un memorandum de colaborare

Iun 19, 2022

Astăzi, când peste Festivalul Babel 2022 s-a tras cortina, teatrul Tony Bulanda a semnat un memorandum cu teatrele din India și Turkistan- Kazahstan.

Astfel, documentul dorește să pune bazele unei colaborări și mai solide între cele trei instituții teatrale și o colaborare mai puternică pentru viitoarele proiecte.

Mihai Constantin Ranin: „A fost un maraton acest festival, dar până la urmă l-am dus până la capăt fără evenimente majore. E greu să reiei un asemenea festival după o perioadă atât de lungă, dar la Târgoviște se obișnuiește din diferite motive să se întrerupă festivalul. Așa că am fost resetat de două ori, a treia ora nu voi mai fi resetat, mă voi reseta singur. Sunt mulțumit de festival, ceea este un lucru important ca să te determine să mergi mai departe. Vă anunț pentru prima dată tema următorului festival. Este „forme”. Debutăm întâlnirea noastră prin semnarea unui memorandum cu India, Teatrul Iapar și cu teatrul din Turkistan – Kazahstan. (…) Sperăm să ne vedem și mai relaxați după ce se termină Festivalul Babel și aș dori să rămâneți în continuare alături de teatrul nostru pentru că avem ceva în comun…umanitatea.

Vidyandhee Vanarase (India): „Este o zi istorică pentru Iapar. Cooperarea pe care am început-o cu Teatrul Tony Bulandra în 2018 a dus la un moment important astăzi. Împreună, începând de astăzi, în baza acestui memorandum, cele două organizații vor încerca să construiască proiecte de colaborare. România și-a găsit un loc deosebit în inima noastră și sunt bucuros ca acest gen de relații să continue în viitor”

Directorul Drama Theater Kazahstan: „Este un moment important în istoria noastră astăzi. Relația noastră cu Teatrul Tony Bulandra a început în 2017, dar astăzi, cu semnarea acestui memorandum, sperăm să deschidem drumul spre cooperări viitoare fructuoase. Sunt foarte multe teatre în Kazahstan, cu diferite repertorii. Sperăm să fie începutul unei relații bilaterale fructuoase și sperăm să vă invităm la festivalurile din Kazahstan. Încă odată, suntem recunoscători și mulțumim pentru invitația la acest Festival Babel. Orașul Târgoviște, Teatrul Tony Bulandra și Festivalul Babel își au deja un loc special în inimile noastre”.

Actualitate

Despre autor

Informatie in curs de actualizare