Breaking News

Sen. Titus Corlățean, prezent la reuniunea Grupului Statelor Contra Corupției- GRECO

Iun 17, 2022

În următoarea perioadă, social democratul Titus Corlățran, președinte al Comisiei pentru Politică Externă a Senatului României, participă, în calitate de membru în Comisia Juridică a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, la reuniunea Grupului Statelor Contra Corupției- GRECO-, care se desfășoară la Strasbourg.

Deocamdată, dezbaterile sunt confidențiale, precizează demnitarul român, însă, în cadrul evenimentului, acesta a avut și o intervenție pe care o va face publică la momentul oportun.

“În aceste zile particip la Strasbourg la reuniunea Grupului Statelor Contra Corupției -GRECO. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei/ Comisia juridică, al cărei membru sunt, m-a onorat cu acest mandat european. Este interesant să pot participa la evaluările făcute de acest prestigios grup european de experți asupra statelor membre ale Consiliului Europei în materie de combatere a corupției. Am avut o intervenție de fond în reuniune. Pentru că dezbaterile și recomandările formulate la adresa statelor monitorizare, respectiv evaluările privind gradul lor de implementare etc. sunt confidențiale la acest stadiu, mă voi limita la a spune, comparativ cu situația din România, că descopăr standarde instituționale și legislative ori practici naționale la alții care sunt, nu o dată, sub cele din țară noastră sau, mai pe șleau spuse, mai deficitare. Doar că ai noștri au avut prostul obicei de a transfera bătălia politică din interior spre exterior, cu proiectarea unei imagini cât mai proaste posibil. Doar…doar.. moare capra celuilalt. Asta nu înseamnă deloc că nu mai sunt multe de făcut în țara noastră în materie. Dimpotrivă. Numai să nu credem că suntem singuri pe lume..

P.S. Și pentru ca unora din țară sau vecini mai pe la Vest să le cadă…bine din nou, am salutat simbolistica Trianon, prezentă și la Strasbourg.”, transmite senatorul Titus Corlățean.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: