Breaking News

La Târgoviște, va avea loc etapa națională a Olimpiadei de Tehnologie a Informației

Mai 25, 2023

Conform Calendarului olimpiadelor naționale școlare 2023, în perioada 25-28 mai 2023, se desfășoară la Târgoviște etapa națională a Olimpiadei de Tehnologia Informației.

Organizată conform actelor normative în vigoare, Olimpiada implică prezența unui număr foarte mare de participanți,  însumând un total de 322 de elevi, 45 de cadre didactice însoțitoare și aproximativ 40 de cadre didactice – membri și profesori evaluatori în Comisia Centrală. Județul Dâmbovița este reprezentat de opt elevi participanți la ambele secțiuni (TIC și C#).

Olimpiada de Tehnologia Informației, etapa națională, este un eveniment prestigios dedicat pasionaților de informatică și tehnologie, fiind o oportunitate unică pentru elevi de a-și demonstra abilitățile în domeniul IT și de a-și măsura forțele cu alți tineri talentați din întreaga țară.

Prin faptul că participanții sunt din toate județele țării, Olimpiada oferă prilejul promovării obiectivelor turistice și culturale ale județului nostru, astfel că, pe lângă activitățile specifice olimpiadei – Comisia județeană de organizare a etapei naționale a planificat activități de descoperire și cunoaștere a orizontului local, în parteneriat cu autoritățile locale și județene, parteneri tradiționali în educația dâmbovițeană.

Proba de consurs se va susține vineri, 26 mai 2023, în două instituții pregătite pentru rigorile tehnologice pe care le presupune găzduirea acestui eveniment: Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu”, Târgoviște pentru secțiunea TIC (clasa a XII-a) și secțiunea C# și Universitatea „Valahia” din Târgoviște pentru secțiunea TIC (clasele a IX-a – a XI-a).

Programul Olimpiadei debutează astazi, 25 mai 2023, la ora 16, cu Deschiderea festivă organizată la Cinematograful Independența din Târgoviște. Tot aici, va avea loc și festivitatea de premiere.

Informațiile încărcate în timp real se regăsesc pe site-ul dedicat Olimpiadei

https://oti2023.isj-db.ro/

Fără categorie, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare