Breaking News

Lacrimi și tristețe la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște! Moment de reculegere pentru Hugo Wolff! A plecat la ceruri pentru a dansa cu îngerii!

Aug 29, 2023

Ieri, s-a stins din viață cunoscutul coregraf Hugo Wolff, un colaborator vechi și un foarte bun prieten al Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște. În semn de prețuire pentru tot ceea ce a însemnat, pentru toate proiectele la care au lucrat împreună și pentru toate amintirile pe care le-au strâns în decursul anilor, colectivul unității cultural artistice a dorit să-i aducă un ultim omagiu.

În astfel de situații, cuvintele sunt de prisos, amintirile sunt cele care vor dăinui în timp, tot ele fiind și cele care îi vor face pe toți apropiații să-si aducă aminte întotdeauna cu drag de cel care a fost Hugo Wolff.

“Hugo avea o inimă prea mare și a crăpat. Asa se întâmplă cu cei care au inimile mari, cei care au inima de piatra sunt mai rezistenti”, a mai adăugat MC Ranin.

Au transmis mesaje de condoreanțe și alți colaboratori ai cunoscutului coregraf, echipa din Seul realizând chiar un colaj video cu imagini și fotografii cu Hugo Wolff din perioada în care a fost prezent cu echipa teatrului Tony Bulandra în Coreea.

Hugo Wolff a venit de fiecare dată în armonizarea mișcării din spectacolele semnate de regizorul și scenograful Mc Ranin, prin momente coregrafice care sublimau mesajul în gesturi artistice.

Această prietenie artistică a debutat cu realizarea primelor spectacole de stradă din România, prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, și anume Divina Comedie și Giordano Bruno (2003), Satyricon (2004). Împreună au dus conceptul de parade și spectacole stradale monumentale și la Craiova, unde au elaborat producțiile: Visele lui Mihai Viteazul (2005), Noaptea Sfântului Dimitrie (2006), Carnaval venețian – paradă și spectacol monumental pe apă (2007), Lumea circului (2008). Colaborarea celor doi a însumat de-a lungul anilor și spectacolele Frida. Impresii (2007), prezentat la teatrele din Târgoviște și Deva, Sonata Kreutzer și Argonautas (2019), Evita – Tango (2022). Cu spectacolul Argonautas, Hugo Wolff a întreprins alături de echipa teatrului ample turnee în Portugalia și Coreea de Sud. La teatrul târgoviștean, Hugo Wolff a repurtat succese și alături de regizorii străini Kemal Bașar (Romeo și Julieta – 2007 și Hamlet – 2014), Suren Shahverdyan (Carmen – 2018), Jeungwoo Son (Livada de vișini – 2018). Pentru coregrafia spectacolului Hamlet a primit premiul pentru CEL MAI BUN COREGRAF în 2012, în Turcia. Cu regizorul Kemal Bașar a mai colaborat la realizarea spectacolului Moartea accidentală a unui anarhist, în 2012, la Teatrul de Artă Deva. În 2004, la Teatrul German de Stat din Timișoara realiza coregrafia spectacolului Regele Cymbelin, în regia lui Alexandru Hausvater. Acestea sunt doar câteva repere de pe bogata sa traiectorie artistică.
Hugo Wolff a fost nelipsit din toate cele unsprezece ediții ale Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului, BABEL, organizat de Teatrul Tony Bulandra Târgoviște. El era sufletul paradei care trezea și anima întreg orașul în chiar prima zi de festival. Generații de liceeni l-au cunoscut și au învățat de la el disciplina, îmbinată în mod neașteptat cu cea mai dăruitoare umanitate.
Cu exact o lună în urmă, pe 28 iulie, la Casa de Cultură a Studenților Sibiu, a reușit, alături de compania sa de dans, Microbis, care sărbătorea 30 de ani de existență, să își vadă împlinit visul unui spectacol coregrafic plenar, devenit acum, pe neașteptate, spectacol testamentar: Tinerețe fără bătrânețe… . Dacă ar fi avut răbdare în a-și împlini acest vis, poate ar mai fi stat un timp printre noi… oricând ai fi plecat, tot tânăr ai fi fost pentru noi!

Reprezentațiile spectacolului Argonautas, care începând cu data de 26 septembrie se vor constitui într-un turneu la Brăila, Chișinău, Târgoviște și București, îi sunt dedicate lui Hugo, acestui om disciplinat, inspirat, energic, dedicat, devotat, o forță. Acest artist va mișca în continuare, încă mult timp de acum încolo, pașii noștri pe scenă. Cu dor și recunoștință, Ai tăi târgovișteni“- cotidianul.ro

WhatsApp Image 2023-08-29 at 14.40.14

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: