Breaking News

Geniu al matematicii, la doar 18 ani, Radu Andrei Lecoiu a devenit Cetățean de Onoare al municipiului Târgoviște! Pr.univ.dr. Mihai Oproiu a primit aceeași distrincție

Sep 08, 2023

Și în acest an, de Zilele Cetății, în cadrul ceremoniei Ședinței Festive a Consiliului Local al municipiului Târgoviște, administrația locală a acordat titlul de “Cetățean de Onoare”. Dacă până acum astfel de distincții se acordau persoanelor mai în vârstă, ca și recunoaștere a întregii cariere de această dată, în premieră, titlul l-a primit un tânăr de 18 ani, fost elev al Colegiului Național „Ienăchiță Văcărescu, cu un palmares extraordinar de medalii la olimpiade și concursuri internaționale de matematică, medaliat cu aur la Olimpiada Națională de Matematică, actual student la Harvard. Este vorba de Radu Andrei Lecoiu, târgovișteanul care a reprezentat cu cinste municipiului Târgoviște și România la cele mai importante competiții unde s-a întors de fiecare dată cu cele mai importante premii. Radu Andrei Letcoiu a fost admis la Universitatea Harvard, motiv pentru care nu a putut fi prezent pentru a-și ridica diploma, tatăl său reprezentându-l.

1

De asemenea, distincția de onoare a primit-o și profesorul universitar doctor Mihai Oproiu, care a marcat viața culturală târgovișteană vreme de mai bine de jumătate de secol.

2

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: