drum exploatație agricolă, finalizat în decembrie”, a declarat primarul Marian Paraschiv.
“Anul acesta dorim să finalizăm celebra bază sportivă și să continuăm investițiile la grădiniță și la școală. La grădiniță am și introdus în 2012 încălzirea centrală. Acum vrem să facem grup sanitar interior, iar la școală să asigurăm încălzire centrală pentru întreaga școală. În 2013, ne-am mulțumi dacă am putea face ce am făcut și în 2012”, a mai precizat edilul.
# În 2013
Infrastructura şcolară, prioritară la Corbi Mari
Anul care a trecut a fost unul bun pentru administraţia din Corbii Mari, după cum susţine primarul Anghel Constantin, care spune că a reuşit să asfalteze 10 kilometri de drumuri comunale cu ajutorul banilor europeni.
“Anul trecut a fost bine că am putut să asfaltăm mai mulți kilometri de drumuri comunale. Este vorba depre 10 kilometri reabilitați cu fonduri europene. Acesta a fost un lucru bun. Dintre aceștia, 2,5 reprezintă un drum agricol și 7,5 km drumuri comunale. Un obiectiv important inaugurat în 2012 a fost Drumul Sudului, realizat cu bani europeni, care trece și prin localitatea Corbii Mari. Proiectul „Ranforsarea şi modernizarea DJ 701, DJ 401A şi DJ 711A, pe traseul Dobra – Cornăţelu – Brăniştea – Titu – Sălcuţa – Odobeşti – Potlogi – Corbii Mari” a fost finanţat în cadrul Regio – Programul Operaţional Regional 2007–2013, Axa prioritară 2, Domeniul major de intervenţie 2.1 „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură”. Pentru anul care tocmai a început, edilul şi-a propus să rezolve, printre altele, problema infrastructurii şcolare. “Sunt multe lucruri de făcut, mai ales pentru infrastructura școlară. Să sperăm, totuși, că anul 2013 va fi unul mai bun”.
Canalizarea, un proiect important pentru Nucet
Primarul din Nucet, Luiza Bărboiu, are câteva proiecte importante de finalizat în acest an şi speră ca acest lucru să se întâmple cu sprijinul autorităţilor.
“Am foarte multe speranțe pentru acest an, pentru că trebuie să-mi completez suma necesară cofinanțării proiectului de modernizare a drumurilor, care nu este mică, dacă ne raportăm la veniturile noastre, 3 miliarde și ceva cu TVA cu tot și dacă ne ajută Dumnezeu sper să primesc sumele necesare de la Ministerul Educației să pot termina școala de la Cazaci.
Anul trecut, am modernizat școala de la Ilfoveni tot din veniturile proprii. Am încălzit pe gaz școala, am realizat un grup sanitar în interior, pentru că era o mare problemă, tâmplăria din termopan. Cu școala de la Nucet așteptăm și am înțeles că este următorul proiect la finanțare din discuțiile purtate la nivelul ADR-ului și atunci scăpăm de grija unităților de învățământ. Anul trecut am terminat și iluminatul public. Dacă reușim și cu drumurile, cei 3 km, nu mai rămâne decât un km de realizat în toată localitatea. Un mare proiect pe care n-am reușit să-l materializăm este cel de canalizare. Din discuțiile purtate la Ministerul Mediului, înțeleg că vom fi luați în calcul în acest an (…). În 2012 am funcționat din bugetul lunii februarie al anului trecut, deoarece am primit foarte puțini bani și cum veniturile locale sunt reduse, nu am putut să fac mare lucru în localitate, dar faptul că în toamnă am terminat de asfaltat ultima bucățică de pe DJ 722, cu sprijinul Consiliului Județean, a însemnat foarte mult”.