cel care, cu prilejul sau sub pretextul inaugurării primului său birou parlamentar în municipiu, a lansat o serie de acuzaţii grave. După ce a afirmat că a fost furat la alegeri, voturile respective mergând, potrivit lui SRS, la PPDD şi la colegul său, Ion Pârgaru, senatorul a denunţat existenţa „multiplelor tensiuni” dintre el şi liderul interimar al PNL, Mihai Volintiru. „Am fost silit să-mi fac propria campanie, să nu mă bazez deloc pe echipa lui Volintiru, care nu-mi plăcea cum lucrează. Modul agresiv, cu numeroși tineri, mulţi dintre ei cu un comportament îndoielnic, insuficient pregătiţi, care aproape acostau lumea pe stradă, nu era stilul meu. Apoi, incompatibilităţile la nivel uman. În ziua alegerilor, am fost dat afară din sediul consiliului municipal de personalul domnului Volintiru, adus acolo ca să lucreze. Nu mi s-a permis prezenţa. Al doilea conflict a fost acela în care mi-am creat un grup de sprijin în frunte cu Dragoş Paraschiv, când a dat o directivă internă prin care a interzis accesul acestuia în sediul PNL. Acest sms mi-a fost trimis şi mie, iar eu l-am trimis lui Crin Antonescu, ce mi-a sugerat să nu reacţionez până la terminarea campaniei”, a declarat SRS. Chiar dacă Mihai Volintiru a negat orice schimbare a prefectului de Dâmboviţa, senatorul liberal a lăsat să se înţeleagă că fostul deputat Gabriel Plăiaşu se află în cărţi pentru funcţia de prefect al judeţului şi că se bucură de sprijinul conducerii centrale a PNL: „Decizia de a fi scos din cărţi de la parlamentare l-a luat prin nepregătite pe Crin Antonescu şi nu i-a plăcut deloc, dar n-a mai avut ce face.
# Combinaţii politice cu PDL
Lucrurile s-au precipitat foarte mult, a fost neplăcut surprins”. Roşca Stănescu nu s-a oprit aici cu dezvăluirile: „Domnul Florin Popescu a făcut demersuri prin intermediul unor personalităţi din Târgovişte, care reprezintă într-o formă sau alta PNL, demersuri pentru a ajunge la un aranjament prin care să-i demită pe toţi primarii PDL în primul pas, în aşa fel încât toţi să devină membri PNL, iar domnia sa să devină preşedinte al formaţiunii. Acesta este trocul propus neoficial. Domnul Florin Popescu poate să-şi dorească ce vrea. Mai grav este ca noi să acceptăm. Ceea ce vă spun cu certitudine este că nu s-a luat nicio decizie favorabilă lui. La PNL sunt uriaşe mişcări tectonice la nivel naţional, multe organizaţii având intenţii similare cu cea a lui Florin Popescu, dar nu sunt atât de rău famate ca el”. SRS a avertizat că eventuale transferuri masive către PNL sau PSD ar putea duce la pierderi de credibilitate şi, în final, la dinamitarea USL.
# Volinturi şi Pârgaru neagă conflictul
Mihai Volintiru şi Ion Pargaru n-au confirmat, în poziţiile publice de până acum, existenţa conflictelor între ei şi SRS, catalogându-le simple speculaţii. Adrian Ţuţuianu a precizat, referitor la subiectul înlocuirii prefectului, că nu are „niciun motiv să ceară premierului o altă soluţie”. Preşedintele PSD Dâmboviţa s-a arătat deranjat de aşa-zisele jocuri de culise care se vehiculează în această perioadă pe scena politică şi susţine că, pe agenda discuţiilor cu cei de la Alianţa de Centru Dreapta, există un punct important, acela al “permutărilor, unele făcute pe la colţul străzii, la PNL şi PC”, referindu-se la “unii care, până mai ieri, erau vajnici apărători ai lui Boc, iar acum bat la porţile PNL şi pe la noi”. Gabriel Cioacă, prim-vicepreşedinte PDL Târgovişte, cere curăţenie în partid în vederea pregătirii unui nou proiect politic. A prezidat şedința BP al PDL Târgoviște din 8 ianuarie, în care au fost excluși din PDL reprezentanţii Partidei Romilor, care au candidat la consiliul local, Tudorică Răducanu şi Gheorghe Păturică. Cioacă a arătat ca PDL are cel mai mare număr de consilieri la nivelul CLM şi are prima şansă de a forma o majoritate cu oricare dintre partidele din USL sau PPDD şi a avertizat liderii puterii să fie mai ponderaţi şi să nu facă marea greşeală de a evita dialogul.