Breaking News

2013 – Anul European al Cetăţeanului

Mar 04, 2013


poza 2Rep: Ce evenimente organizaţi pentru perioada imediat următoare?
-În perioada următoare, Centrul EUROPE DIRECT va desfășura diferite activități alături de partenerii săi. În primul rând, va ateliere nonformale de lucru și sesiuni de informare europeană cu bibliotecarii publici din județ. În cadrul acestora, participanții vor afla cum pot obține publicații gratuite de la Uniunea Europeană de pe site-ul eubookshop.eu pe care să le recomande utilizatorilor și despre site-Ul Europa unde pot găsi informații utile în activitatea şi viaţa de zi cu zi.
Rep: 2013 este Anul European al Cetăţeanului. În fiecare an aţi marcat, în mod inedit, egidele sub care s-au derulat anii. Ce pregătiţi pentru anul acesta?
- În martie, Centrul EUROPE DIRECT va lansa un concurs de dezbateri pe tema cetățeniei europene, dedicat Anului European al Cetățeanului. Concursul este adresat elevilor de liceu și studenților, care după ce vor participa la sesiuni de instruire pe tematica drepturilor și obligațiilor care revin cetățenilor Uniunii, vor fi invitați să aprofundeze cunoștințele dobândite în cadrul orelor de informare participând la dezbateri educative. Cei mai activi 10 participanți vor fi răsplătiți cu câte un loc într-o tabără de creație care va avea loc în vara lui 2013. Alte posibile teme de dezbatere sunt: Cetățeni activi pentru Europa, Societate civilă activă în Europa, Cum să studiezi în Europa. Pentru că tinerii trebuie să arate că au învățat ceva, după dezbateri vor fi invitați să realizeze fotografii cu tema Și cetățenii români adoptă standardele europene. Concursul se va desfășura în perioada martie – mai 2013.
Rep: Sub ce auspicii se derulează colaborarea cu instituţii ce au în prim plan tineretul?
- Centrul EUROPE DIRECT s-a alăturat Asociației Tineri pentru Europa de Mâine, care, în data de 26 februarie 2013 a dat startul campaniei Fii un cetățean european activ și creativ! . Aceasta are rolul de a le arăta dâmbovițenilor cât de importantă este implicarea lor pentru rezolvarea unei probleme a comunității. Trupa de teatru forum a asociației va susține reprezentații atât în Târgoviște, cât și în județ. Tinerii doresc să semnaleze problemele cu care se confruntă o comunitate mică atunci când încearcă să acceseze, să scrie, ori să implementeze proiecte cu finanţare externă. La aceste activități se adaugă cele care au devenit deja o tradiție: seara de film din fiecare joi și cursul de dezvoltare personală din fiecare marți. De fapt, marți, 5 martie, o nouă serie de cursanți va începe pregătirea.Vă așteptăm să fiți alături de noi!

Interviul Săptămânii

Despre autor

Informatie in curs de actualizare