# Noi, ca organizaţie de tineret, nu putem să abordăm o strategie a noastră. Trebuie să luăm strategia de la centru, aşa e într-un partid politic serios. Politica stabilită de organizaţia de seniori se va aplica la toate organizaţiile. Nu putem funcţiona separat.
– Alegerile din TSD Dâmboviţa s-au terminat, aţi fost ales preşedinte, însă competiţia a fost una acerbă, cu atacuri de ambele părţi. Cum aţi caracteriza acum această luptă?
– Acerbă e mult spus. A fost o competiţie deschisă, în care fiecare candidat, atât pentru funcţia de preşedinte, cât şi pentru cea de secretar şi vicepreşedinţi, a plecat cu o şansă mai mare sau mai mică. Cei aproape 600 de delegaţi au dat, prin vot, o nouă echipă şi mergem înainte. Era normal ca fiecare să fie încordat în sinea lui şi să-şi dorească să câştige, pentru că, până la urmă, aşa sunt tinerii, au în mod natural nevoie de competiţie, care trebuie stimulată. Acum, lucrurile s-au liniştit şi încercăm, uşor, uşor, să punem umărul la treabă şi să ajutăm organizaţia judeţeană a PSD Dâmboviţa să obţină poate rezultate mai bune decât în ultima perioadă.
– A fost vorba de fairplay din partea ambelor tabere? Au existat numeroase reproşuri privind incorectitudinea alegerilor…
– A fost un spectacol democratic deplin, alegerile s-au desfăşurat în climatul cel mai democratic posibil. Fiecare candidat a avut câte doi reprezentanţi în echipa de numărare a voturilor. Nimeni nu poate să conteste corectitudinea acestor alegeri. Fairplay a existat pe toată durata campaniei, chiar şi când şi-a anunţat candidatura fostul preşedinte Corneliu Ştefan. Tot în spirit de fairplay şi democraţie s-au desfăşurat şi alegerile la care dumnealui nu a vrut să se mai înscrie.
– Credeţi că veţi putea armoniza tensiunile, netezi asperităţile post-electorale inerente, până la urmă?
– Cu răbdare, cu echilibru, vom putea să armonizăm şi să formăm echipa pe care TSD Dâmboviţa o merită cu adevărat. Sigur, întotdeauna vor exista nemulţumiţi sau nemulţumiri, fie într-o tabără, fie în alta. Acum suntem cu toţii o echipă mare, o familie social-democrată şi trebuie să conştientizăm acest lucru. Şi pe Andrei îl apreciez, îi respect munca şi vreau cu adevărat să colaborez cu el, cu fostul preşedinte de asemenea. Am toată deschiderea pentru o colaborare şi cu ceilalţi colegi demisionari care nu au vrut să se mai înscrie în competiţie, şi, bineînţeles, cu actualul birou care a rezultat în urma conferinţei de alegeri.
– Există aceeaşi deschidere şi din partea celor pe care i-aţi menţionat?
– Este prematur. A trecut puţin timp de la alegeri. În următoarea perioadă, fiecare va analiza, se va gândi şi va decide dacă vrea să fie alături de această echipă.
– Şi, în caz contrar, ar putea exista plecări?
– Nu, plecări nu. Nu se pune problema de a pleca cineva. Trebuie să armonizăm anumite relaţii pentru că obiectivul nostru, până la urmă, este comun: a fi mai puternici pentru PSD. Nu suntem separaţi de PSD, noi funcţionăm în cadrul PSD.
– Care au fost principalele dumneavoastră atuuri în această competiţie?
– Putere de muncă, ambiţie, perseverenţă. Am în spatele meu o muncă de cinci ani în acest partid şi, în organizaţia de tineret, la Moreni, am făcut o echipă puternică, cu care mă mândresc. Acestea au fost principalele atuuri şi, bineînţeles, ceea ce vreau să fac pentru TSD.
– V-aţi creionat o strategie pentru următoarea perioadă, ce politică veți aplica?
– O politică democratică. Vreau să stabilim totul împreună cu Biroul Permanent Judeţean, cu colegii mei de la tineret, astfel încât să luăm deciziile cele mai bune pe termen scurt şi mediu. Concret, să consolidăm organizaţiile din cele 89 de localităţi, să atragem tineri valoroşi alături de noi şi de această organizaţie, să ne implicăm în campania pentru referendum, în toamna acestui an. Avem multe de făcut, ştim ce avem de făcut şi asta este important. Trebuie doar să ne apucăm de treabă. Am intrat într-o nouă etapă şi trebuie să evoluăm. Trebuie să ne ridicăm peste ştacheta lăsată de cei doi foşti preşedinţi, Leonardo Badea şi Corneliu Ştefan şi eu spun că, numai cu foarte multă muncă şi multă implicare din partea tuturor membrilor, vom putea să depăşim acest prag.
– În ce relaţii sunteţi cu seniorii partidului?
– Eu zic că sunt în relaţii bune cu toate organismele PSD şi cu seniorii. Noi nu funcţionăm ca şi organizaţie de tineret separat de organizaţia mare a seniorilor şi este normal să existe o colaborare şi nu neapărat subordonare, cum s-a spus. Este o chestiune democratică, fiecare are puncte de vedere, ne implicăm. Noi, ca organizaţie de tineret, nu putem să abordăm o strategie a noastră. Trebuie să luăm strategia de la centru, aşa e într-un partid politic serios. Politica stabilită de organizaţia de seniori se va aplica la toate organizaţiile. Nu putem funcţiona separat.
– Devenit recent membru al PSD Târgovişte, Andrei Plumb a dat un mesaj interesant pentru tineret şi nu numai, o chemare la implicare şi susţinere a proiectelor pentru Dâmboviţa. Cum vedeţi această iniţiativă?
– Îi mulţumesc lui Andrei Plumb că a fost la conferinţa organizaţiei judeţene de tineret a PSD şi pentru faptul că a luat cuvântul şi a decis să transmită un mesaj. Mă bucur din suflet că este alături de această organizaţie şi de PSD. Este un tip valoros, pe care ni-l dorim alături în această organizaţie şi, cu siguranţă, va avea un cuvânt de spus. În ceea ce priveşte proiectele pe care şi le-a propus, cu siguranţă va avea toată deschiderea. Ne consultăm împreună şi vom lua decizia cea mai bună. Şi noi, ca organizaţie, avem multe proiecte şi le vom stabili aici, cu toţii, în echipa care s-a format şi la care ne vom ralia cu toţii.
– Aveţi de transmis un gând, acum, la început de mandat?
– Le mulţumesc tuturor celor care au fost prezenţi la alegerile din TSD Dâmboviţa, indiferent de felul în care au votat. Alegerile s-au încheiat şi îi invit pe toţi cei interesaţi de proiectul tineretului social-democrat să strângă rândurile, să ne apropiem, pentru că avem multă treabă de făcut.