Noapte
Zi
6 October 2013
1 min read

Judeţul Dâmboviţa, reprezentat onorabil la Expomil

În perioada 26 – 29 septembrie 2013, Romexpo a găzduit “Expoziţia internaţională pentru echipament militar”, prilej pentru producătorii şi utilizatorii de produse militare de a stabili contacte şi de a face schimb de experienţă în domeniul tehnologiilor şi echipamentelor performante.

Judeţul Dâmboviţa a fost prezent la eveniment prin standurile celor trei unităţi de profil, filiale ROMARM: U.P.S Dragomireşti SA, U.M Mija SA şi SC Uzina Automecanica Moreni SA.

În acest context, apare firească prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu şi a deputatului PC Georgică Dumitru, la standurile dâmboviţene, aceştia fiind susţinători de primă linie ai intereselor celor trei unităţi de producţie specială, cu tradiţie în industria militară din judeţul nostru.

Preşedintele consiliului judeţean a reconfirmat reprezentanţilor celor trei unităţi sprijinul şi disponibilitatea autorităţilor dâmboviţene pentru menţinerea şi revigorarea producţiei speciale, cu scop direct în crearea de noi locuri de muncă. Totodată, i-a informat pe directorii de la Dragomireşti, Mija şi Moreni cu privire la abordarea ministrului Mircea Duşa pe tema principală a deblocării OUG 38/2010, o cerinţă constantă din partea sindicatelor de ramură. Este vorba despre actul normativ care face referire la transmiterea unor bunuri mobile, proprietate privată a statului, din administrarea şi evidenţa proprie a Ministerului Apărării Naţionale în administrarea unor operatori economici din industria de apărare, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Acest lucru ar însemna practic asigurarea unor comenzi care să permită uzinelor cel puţin menţinerea pe lina de plutire.

Ca un susţinător constant al industriei de apărare dâmboviţene şi în calitate de iniţiator al proiectului privind înzestrarea armatei cu transportoare TBT 8X8 fabricate la Moreni, deputatul Georgică Dumitru a probat obiectivitate, apreciind şi exponatele unui producător străin de tehnică militară similară. Cunoscând posibilităţile reale, tehnice şi de finanţare, deputatul conservator a identificat şi o altă modalitate de a relansa producţia de la Moreni – fabricarea unui transportor blindat competitiv, într-un orizont de timp rezonabil şi cu costuri sustenabile, prin transfer de tehnologie de ultimă generaţie. O abordare sănătoasă, pragmatică şi convenabilă din mai multe puncte de vedere.

 

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Fieni – Cinci răniți în urma unei deflagrații

Articolul Urmator

Ziua Recoltei, o sărbătoare bine primită de localnicii din Titu

Ultimele Articole

Go toTop

Nu ratați