Breaking News

Recomandări pentru deplasarea în siguranţă pe timp de ceaţă

Noi 12, 2013

Având în vedere faptul că în această perioadă a anului ceaţa îşi face tot mai frecvent apariţia, pentru creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa recomandă acestora să manifeste o conduită rutieră preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice.

- Politiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.

- Totodată, politiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pentru care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.

- Conducătorii de vehicule că au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara localităţilor, când ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Această viteză permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când pe drum apare o situaţie de pericol. Regula este valabilă pentru toate categoriile de drumuri, inclusiv pentru autostrăzi, în cazul cărora există un plus de pericol, tocmai din cauza vitezei sporite cu care, de regulă, se circulă. Se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

- Este recomandat să se evite manevra de depăşire pe timp de ceaţă.

- De asemenea, Poliţia rutieră dâmboviţeană recomandă conducătorilor auto să acorde o atenţie sporită pietonilor, bicicliştilor şi vehiculelor cu tracţiune animală.

- În ceea ce îi priveşte pe pietoni, poliţiştii rutieri le recomandă să evite deplasările pe partea carosabilă, iar atunci când sunt nevoiţi să o facă, să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante, să se angajeze în traversarea străzii doar prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător şi numai după o temeinică asigurare.

Actualitate, Administrație, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: