Noapte
Zi
25 January 2014
3 mins read

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a intervenit în numeroase zone ale județului

Ca urmare a atenționării meteorologice Cod Portocaliu, din perioada 25.01.2014(ora 09.30)-26.01.2014(ora 22.00), Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița vă aduce la cunoștință următoarele:

– SDEE Târgovişte a intervenit cu 18 persoane, pe raza a 6 localităţi: Poiana de Jos , Poiana de Sus, Lunguleţu, Raciu, Sperieţeni, Gura Şuţii, care au rămas fără curent electric, fiind afectaţi 1350 de abonaţi.

– SDN a acţionat cu un număr de 38 de utilaje şi 40 de persoane în vederea menţinerii drumurilor naţionale în stare de circulaţie.

– SCLDP a acţionat cu un număr de 28 de utilaje şi 53 de persoane, consumând 399,29 tone material antiderapant şi 18 tone apă sărată pentru menţinerea drumurilor judeţene în stare de circulaţie.

– În jurul orei 09:00, o ambulanță cu patru pacienți, aparținând unui centru de dializă , a rămas înzăpezită pe DJ-722, în raza localitații Ghinești (zona gării).

La ora 09:30 a fost deblocat drumul, pacienții fiind în siguranță la centrul de dializă.

– Aproximativ 15 autoturisme au fost blocate pe drumul DJ-711D, Poiana-Lungulețu. SCLDP a acționat în zonă cu doua utilaje (cu încarcator frontal cu lamă și o autobasculantă cu lamă) deblocând drumul, pe care se circulă greu, în condiții de iarnă.

– S-a deblocat drumul Brăteștii de Sus – Brăteștii de Jos

În funcție de evoluția situației, urmează să revenim cu informații referitoare la situația operativă.

 

Recomandări pentru conducătorii auto
         Având în vedere atenționarea meteorologică COD PORTOCALIU, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomandă conducătorilor auto următoarele:
–        să nu pornească la drum fără să se informeze cu privire la condițiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să-l parcurgă și să-și echipeze autovehiculul cu anvelope de iarnă.
Atenție ! Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.
–        în cazul deplasărilor pe vreme de iarnă, asigurați-vă că aveți suficient combustibil, pentru ca, în cazul unor blocaje să nu suferiți din cauza frigului și, totodată, să puteți continua drumul după deblocare.
–        manifestați prudență sporită și adaptați pemanent viteza de rulare la condițiile de meteo și de trafic.
–        dacă vă aflați în localități sau în afara lor, iar carosabilul este umed ori acoperit de polei, gheață, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare;
–        întrucât vântul puternic afectează întotdeauna buna desfășurare a circulației rutiere, recomandăm conducătorilor auto să-și sporească atenția pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieșirile din tronsoanele împădurite și sate, la intrările în sate, la intrările și ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ținuta de drum a mașinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare;
–        trebuie evitată oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor , pe care vântul puternic îi poate rupe;
–        în condițiile unui trafic aglomerat, precipitațiile sub formă de ninsoare sau ceața pot detrmina apariția unor blocaje rutiere temporare;
Păstrați-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile! De asemenea, nu vă angajați în depățirea unri coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate;
–        în cazul interzicerii sau restricției temporare a circulației pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenției echipajelor de deszăpezire și ambulanțelor este necesar ca șoferii să respecte indicațiil agenților de poliție rutieră și ale lucrătorilor de la Compania Națională de Autrostrăzi și Drumuri Naționale.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Bugetul propriu al CJD, aprobat

Articolul Urmator

Dn 71 Bâldana-Moara Nouă, închis

Ultimele Articole

Mergisus