Breaking News

,, Cum putem noi, europarlamentarii PSD, să cerem fonduri mai mari pentru România, dacă nu ne susțin proprii noștri concetățeni,,?

Ian 30, 2014
  • interviu cu europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă
Într-o întâlnire de dată recentă, europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă le-a vorbit tinerilor dâmbovițeni despre realitățile europene, preocupări și perspective. La finalul conferinței organizate de către TSD, sub genericul ,,Pregătirea tinerilor pentru piața muncii,, , a avut amabilitatea să răspundă la câteva întrebări, în exclusivitate, pentru Vocea Dâmboviței.
Rep: Le-ați vorbit celor prezenți în sală despre preocuparea, la nivel european, pentru scăderea șomajului în rândul tinerilor. Cum vedeți atingerea acestui obiectiv major în România?
  • Au fost identificate soluții care vizează integrarea și consolidarea programelor UE de mobilitate, impulsionarea agendei de modernizare a învățământului superior la nivelul programelor școlare, identificarea metodelor de promovare a spiritului antreprenorial prin programe de mobilitate pentru tinerii progesioniști. Discutăm despre metode de reducere a decalajului dintre teorie și practică, de a ajuta tinerii să se obișnuiască cu cerințele din câmpul muncii.
Rep: Dacă au fost identificate liniile principale de acțiune, ce o să întreprindeți în perioada care urmează?
  • Cu siguranță, pentru mine ar fi interesant să întâlnesc cât mai mulți tineri pentru proiecte europene, să duc o campanie de informare  în ceea ce privește oportunitățile pe care le au, atât în domeniul agriculturii, ca și membru al Comisiei pentru Agricultură și Dezvotare Rurală, dar și în ceea ce privește educația, formarea tinerilor pentru că, din păcate, foarte mulți tineri ar fi tentați să se implice în proiecte europene, dar au prea puține cunoștințe legat de acest aspect.
    Rep: Să înțelegem prin asta că doriți să candidați pentru un  nou mandat, să continuați această muncă extrem de importantă pentru viitorul tinerilor?
  • Cu siguranță îmi doresc acest lucru. Îmi doresc să-mi continui activitatea în Parlamentul European, mai ales că este foarte important să ai experiență, să faci o impresie bună acolo, să ai o activitate foarte bună, pentru a putea să obții foate multe lucruri pentru România. Acest lucru nu-l decid eu, ci se decide ân cadrul Comitetului Executiv al partidului, luând în considerare și activitatea fiecărui eurodeputat.
Rep: Ce apreciați că vă recomandă pentru un  nou mandat?
  • Activitatea densă pe care am avut-o în ultimii ani, când am reprezentat interesele României în cel mai înalt for european, inclusiv ca membru sau membru supleant în mai multe comisii de specialitate.
Rep: Cât de important este ca europarlamentarii unei țări să ,, vorbească aceeași limbă,,?
  • Cred că este foarte important pentru cei pe care îi trimitem în Parlamentul European să acționeze unitar când este vorba despre interesul național. Atunci când s-a vorbit despre Mecanismul de Cooperare și Verificare pe România și Bulgaria toți deputații bulgari, indiferent de partidul din care făceau parte, au militat pentru țara lor, au militat pentru eliminarea acestui mecanism care se aplică doar la cele două state. La noi, noi europarlamentarii social democrați am cerut efectiv eliminarea, am spus că nu este drept, pentru că nu avem niciun termen până la care va fi acest mecanism și anumite obiective au fost îndeplinite. Au fost însă deputați europeni care s-au poziționat împotriva propriei țări și au cerut menținerea. Voi parafraza pe cineva care spunea că este un medicament pentru România, care este o țară bolnavă. Eu cred că aceste lucruri ne fac foarte mult rău. Nici alte state membre nu ne susțin. Cum am putea noi să cerem fonduri mai multe pentru România în comisiile în care activăm, dacă nu ne susțin proprii noștri concetățeni, cum să ne susțină cetățenii altor state membre? Eu cred că acest lucru ne-a făcut foarte rău ca imagine a țării, a dus de multe ori la o dezinformare în ceea ce privește realitatea, iar acest lucru nu trebuie să se mai întâmple, pentru că aceste costuri le suportăm noi, românii.
Actualitate, Interviul Săptămânii, Politică

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: